Jump to content

Смяна казанче за чистачки


McclouD

Recommended Posts

Здравейте, преди 2 дни видях локва под колата и в първия момент се стреснах, но като отворих капака видях, че е изтекла течността за чистачките. Това казанче на времето като взех колата, течеше от помпата, бях я олепил много хубаво със силикон, но явно пак е протекло от някъде.

Сега на въпроса: как се вади това казанче, или как се открива достатъчно достъп до него, понеже когато аз го правих това, цялата кола беше разглобена за смяна на ремъци и точно като махнах кулера, ми се откри перфектен достъп. Та, има ли някакъв по елементарен начин сега, без да разглобявам цялата кола? Помпичката ми е от страната на фара, така че вариант само с подкалникът няма да свърши работа :)

Благодаря предварително.

П.П Колата е а4 б5 97г 1.9 тди

Link to comment
Share on other sites

а яснота има ли къде се държи това казанче... болта който е отгоре е ясен... другите?

Link to comment
Share on other sites

Благодаря Ви колеги, точно така, другите 2 болта се виждат след като се свали подкалникът. Достъпът е лесен и не отнема много време за монтаж и демонтаж на казанчето. Моето беше протекло от уплътнението, което обхваща датчикът за количеството течност. Намазах го със силикон, да видим колко ще издържи. Утре ще монтирам, защото пише 10ч да съхне. Поздрави!

Link to comment
Share on other sites

Пич, защо си играеш със силикони, а не си купиш едно гумено чисто ново уплътнение......преди време се обаждах и го имат в представителството на шкода и не беше скъпо.

Link to comment
Share on other sites

Ами по принцип, се замислих за този вариант, но като видях моето, че си е мекичко все още и на пръв поглед здраво... си мислех че може да има деформирано по казанчето и за това да тече... за това се отказах от варианта за ново уплътнение. За сега нямам проблеми с течове, ще видим до кога :) 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 1 year later...
  • 3 months later...

Като пълен паламурняк допуснах да ме изненада зимата с лятна течност за чистачки. Естествено, замръзна цялата. Вчера в горната част на казанчето се беше размръзнала и долях директно зимен концентрат, но помпичката изобщо не заработи! И преди ми е замръзвала течността, поради по-ниска температура от предвидената, но тогава замръзва само в тръбичките и въпреки че не пръска, поне се чува как помпичката работи. Сега не. Какъв е шанса да изгори при това положение?

Пооткрехнах подкалника днес, но не мога да определя дали в дъното на казанчето има лед или не.

Възможно ли е, да е замръзнала помпичката и затова да не работи?

Проблема е ш*бан, защото е тегаво да се шофира така, особено сега когато става кално.

Колата е авант и помпата е двупосочна. Мислях днес да я извадя, но си помислих, че ако вътре е лед ще я счупя. Нямам ток в гаража инак щях да ползвам сешоара на женската. Няма и изгледи да се затопли времето близките дни, а колата ще ми трябва.

Дайте идеи какво мога да направя?

Link to comment
Share on other sites

Палиш и грееш на място, докато не стопли моторния кош, щом си в гараж - идеално.

Нищо не може да ѝ стане на помпата, стига да не е блокирало лагерче(тогава се вади), като се стопли няма да има проблем.

Edited by NIKO
Link to comment
Share on other sites

Към 150км. минах вчера и не заработи. В гаража е много студено, страшен мраз е вчера и днес тук, а и като гледам казанчето как е разположено далеч е от мотора.......ще опъвам кабели за сешоар в някой сервиз май :)

Link to comment
Share on other sites

Миналата зима и аз така се прецаках, държах я работеща над два часа навън при - 5 май беше, завита със старо одеало, чак тогава пръсна и успях да сменя течността. Само не знам дизеляка как се държи, но на закрито нищо не пречи за пробваш.

Link to comment
Share on other sites

При -6,7,8 на място няма загряване дизела :)

А имаш ли спомен, дали се чуваше помпата преди да размрази? При мен е тишина, само чистачките работят.

Link to comment
Share on other sites

В началото нищо не се чуваше, всичко е буца лед(но при мен бяха изпуснали малките О-пръстенчета на оста и имаше вода вътре в помпата), чак после като постопли почва да бучи, а след време и да пръска.

Edited by NIKO
Link to comment
Share on other sites

А защо е сипано зимна? Трябвало е чист спирт, във всяка железария го има. Аз от яд, че нямаше зимна течност си купих лятна плюс едно кило вода и едно кило спирт....

В твоя случай е трябвало само да добавиш колкото може повече спирт. Даже  и парцуца става, шом не  за пиене....

Edited by loshdancho
Link to comment
Share on other sites

не разбрах кого съветваш, но тия рецепти със спирта и ракията отмряха още с първата телевизионна реклама(май беше хъш пъпис, или ромика), някъде през тъмните дискотечни години. Сега има прекрасни като състав и дори аромат течности, миещи стъклото, "смазващи" перата, "чистещи" мухните чревца и не на последно мЕсто - миришещи хубаво, не на джибри ^_^ .

Edited by NIKO
Link to comment
Share on other sites

Моето казанче не замръзнало,....  Защо трябва да се драматизираш, казах как  се решава проблема, Със чист спирт във замръзналото казанче.

Link to comment
Share on other sites

няма драми тука, приеми, че и спирт се е лял някога, не че не върши работа, но има много по-елегантни, съвременни, достъпни и приятни дори варианти. Обикалял съм с трабантче Бъгария, само зимно време(три поредни зими), с географски приоритет планинските региони, имам "малък" опит относно "течност/и" за чистачки :hilezh: .

Както и да е, проблема на Костантин има шепа решения, той ще избере кое - как.

Edited by NIKO
Link to comment
Share on other sites

Да бе, елегантни решения с одеялото :steinigung: .  Решението  просто...е щом е с лятна течност да добави чист спирт и ще размръзне само.

Link to comment
Share on other sites

Здравейте колеги , следя развитието на темата , че и аз съм със същия проблем , но нямам гараж и навън не ми се сваля подкалник , така че ако има решение за размразяване на помпичката без сваляне на подкалника ще се радвам да го чуя :)

Edited by Коленце
Link to comment
Share on other sites

Здрасти.

По принцип ако дадеш пълен десен и развиеш болтчетата само от предната страна на подкалника (тези от страната на бронята), се открива достатъчно място за достъп до долната част на казанчето.

Ако имаш възможност някъде да прекараш сешоар, това е добър вариант. То казанчето почти опира в кората, трябва ти пролука само колкото да пъхнеш духалката на сешоара. Аз лично така ще направя, но няма да имам време преди сряда. Ще пиша за резултата.

Друг вариант е да изтеглиш тази течност, ако е в течно състояние де, и да сипеш спирт както писа колегата. Трети вариант е да оставиш колата за ден в някой подземен паркинг. Всичко зависи от това кое е достъпно и удобно за теб.

А твоята помпичка чува ли се да се мъчи?

Edited by Konstantin993
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...