Jump to content

Лампа за ниво на антифриза


nnikolov

Recommended Posts

Здравейте! Да попитам - коя лампа трябва да светне когато падне нивото на антифриза?

Защото голям проблем. Прибирам се от Сандански и преди Разлог на предела на баира колата започна да губи мощност.  Изключвам от скорост но двигателя работи нормално на тихи обороти. Подавам гас - малее. Гася веднага и вдигам капака и какво да видя - двигателя е облят с антифриз. Оказа се, че е скъсана тетката на маркуча отиващ към парното и където се намира датчика за температура на мотора който се чете от компютъра . Учудващо е как се се скъсала пластмасовата тръбичка но уви. Интересното е, че не забелязах покачване на температа на двигателя (на стрелковия уред). Но най-интересното е, че не светна никаква лампа за ниво на антифриза. А на разшерителният съд има нивомер!

Та затова питам коя е лампата която трябва да уведоми, че нивото пада.

Благодаря предварително!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На моето Ц4 в средата на самото табло има квадратче.което ми показва за грешки, изгорели крушки и когато антифриза е намалял. Ако няма така наречения бордови, не съм сигурен дали всички табла имат лампа за антифриза. На другата ми А4 нямам бордови но нямам и такава лампа

Sent from my C6603 using Tapatalk

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Същия проблем и аз го изживях с моето А6 Ц4 АБК,само че при мен светна лампа с удивителен и се разписука зумер.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На моя AEL като сменях радиаторчето за парното не бях стегнал една скоба и оттам си капело. Тогава останових какво точно светва като намалее нивото - на чека ми излезе иконка следната икона:

icon4.png

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря! Действително лампата е тази с термометъра. Изпробвах  системата като извадих буксата на разшерителното казанче и укасих клемите. Изписука зумера и светна лампата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам как е при теб, но ако е датчика с поплавък, съществува възможност поплавъка да е блокирал в датчика на разшерителният съд. Нищо че таблото ти работи, ако поплавъка не спада като намалее антифриза. Случва се когато антифриза дълго не е сменяван - получава се корозия по вътрешната страна на двигателя. Натрупва се утайка от окис около поплавъка и го блокира.

Редактирано от ставров
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...