Jump to content

Загуба на масло и проблем с електрониката - А4 B6 2.0


Hristo_zahov

Recommended Posts

Здравейте,

от известно време имам два проблема с колата на жената (Audi A4 B6 2.0 - 2001), които почнаха да ме дразнят и е време да провя,но ви моля за съвет и сервиз, където да я закарам:

Първия проблем е, че маслото изчезва и то в доста големи количества 200-300 гр на 1000 км. Колата не пуши, върви нормално, харчи малко, но маслото изчезва. Под колата не се появяват капки. Но вчера пътувах с нея и след спускането на едно дефиле (доста време на моторна спирачка) се появиха облаци пушек, които постепенно изчезнаха и отново всичко беше нормално. Направо се уплаших и мислех че ще сме до там :nixweiss: . Дайте съвет къде да я водя да я погледнат.

Втория проблем е с електрониката, може би по-точно тоците. От време на време по време на движение изгасва климатроника, и подсветката на арматурното табло. По това време съм забелязал спиране на чистачките и дългите светлини. Иначе колата си върви и няма проблем, дори и по време на гасненето. Преди време на колата е слаган модул за дневни светлини. Може ли при тази процедура да са прецакали нещо? Дайте идея за добър майстор по тоците.

 

Благодаря Ви предварително!

 

Link to comment
Share on other sites

Не си прегледал хубаво темите за двигател, като твоя. Такава му е болката - гори си масълце и явно няма оправия. В твоя случай даже ако гори 200-300 гр. масло на 1000 км направо можеш да кажеш, че не гори :hilezh:  - това на базата на мненията на другите му притежатели в този форум.

Link to comment
Share on other sites

http://audibg.com/forum/index.php?showtopic=83139

http://audibg.com/forum/index.php?showtopic=104845

http://audibg.com/forum/index.php?showtopic=62183

 

И много други... Излизат над 30 теми за тоя мотор и всички свързани с харч на масло. Така като гледам твойте 300гр./1000км са добре.

Edited by bokouser
Link to comment
Share on other sites

Цитиране на предходен пост!

Благодаря за отговорите, явно съм пропуснал тези теми, но остава въпроса за електрониката. Случвало ли се е на някой от вас подобно нещо?

Edited by VBI
Link to comment
Share on other sites

http://audibg.com/forum/index.php?showtopic=131343 - В тази тема има до някъде решения на разхода на масло. Ако найстина ти гори 200-300 гр. на 1000км.НЕ се занимавай - НЯМА 100% решение на проблема.
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...