Jump to content

digunan

Members
  • Мнения

    401
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от digunan

  1. И аз искам да благодаря на Ники за компресора, радиатора и катализатора, които ми осигури за Хонда ЦРВ. Страхотен човек, силно го препоръчвам.
  2. И моята е куатро - задните се бяха разпаднали - по моргите всички са в това състояние. Купих си от тук за по 20 лв единия. Сравнително добра пластмаса, малко твърда, влизат със зор, но като цяло добро изпълнение: https://prnt.sc/10n1g5c https://www.avto.bim.bg/Podkalnici-za-AUDI-80-B4-ot-1991-do-1995_m16t7.html?engine_id=205
  3. Силно бих препоръчал https://www.universalmediaserver.com/ Ползвам го от няколко години - работи перфектно.
  4. Много добра тема с всички скрити планове и индивидуални предложения има тук. Проверявайте последните страници, защото темата е огромна. https://forum.mobilebulgaria.com/operatorite-obshta-diskusiya-f14/skriti-planove-za-chastni-litsa-a1-telenor-vivakom-t43258-s7840.html
  5. Вече отдавна нямам Б6-цата, но скоро намерих хубаво и подробно ръководство в компютъра ми за смяна на предните лагери на Ауди а4 б6, предполагам и б7. Ако някой реши да си прави сам смяната, ще му е много полезно. Audi_B6A4_Front_Wheel_Bearing_Replacement.pdf
  6. Като че ли тук във форума също има кола, която отговаря на изискванията ти.
  7. Здравейте, търся хидравлична рейка за ауди 80 с този номер 8A1422065EX. Пишете на лично, благодаря.
  8. Извинявайте че вдигам стара тема, но при наличието и няма смисъл да правя нова - знае ли някой какъв размер е външния диаметър на предните лагери за ауди 80 б4 2,6 куатро - в етката предлага 2 модела 75 мм и 82 мм, без уточнение кое за какъв автомобил е. Същото е и при проверка в ел. магазини - https://prnt.sc/pfyd3i Ако някой е сменял и си спомня ще бъда много благодарен да ми каже.
  9. digunan

    А4 b7 придърпва

    Ами хубаво беше да поискаш кода на грешката - може би колеги тук щяха правилно да те насочат. За б7 не съм сигурен как се управлява егр клапана и турбината, но при б6 са три вакуум клапана. Обикновено загубата на мощност е поради повреда на някой от тях - n75 примерно и най-често. Може и геометрията на турбината да е зацапана. Затова ти е необходим сервиз, където няма да работят на принципа проба/грешка, както са го направили с егр клапана (който обикновено е последното, което може да прави проблема).
  10. digunan

    А4 b7 придърпва

    Това че е загубила мощност не означава, че е турбината - има ред други причини. Загубването на мощност е предпазна мярка - компютърът те вкарва в авариен режим, когато установи признаци за проблем. Прочети каква грешка е записала и след това търси решението.
  11. Горе се държи на три щипки - иска яко дърпане, но внимателно за да не счупиш кората. Има кит за поправка на това, което се е счупило и ОЕМ номера му е 8E0898035. Ето ти полезни линкове - от тях ще се ориентираш и къде са щипките от горната страна, а и за евентуална поправка с подръчни материали. http://www.audiforums.com/forum/diy-do-yourself-55/drivers-rear-seat-panel-lumbar-support-fix-under-$20-196726/ https://www.drive2.ru/l/3796064/
  12. Въпрос на вкусове (пак встрани от темата), но не случайно RS4 е само авант от Б8 нагоре (може и да греша).
  13. Хубаво ще е да видиш комфорт модула в краката на шофьора. Подобни проблеми се появяват при наводняването му. Виж дали има вода в отсека под акумулатора и сервото и ще ти стане ясно.
  14. "(8)Светват ми лампичките на ABS и ESP." - почти със сигурност - стоп машинката - сменя се лесно и е евтина. Най-точно би казала диагностиката, но на 90 % е сигурно, че е от стоп машинката. Има и вариант да светят ако е монтиран неоригинален ксенон, но за такова нещо не си писал.
  15. Всъщност зачитайки се отново в горния линк, може би единственото което ти е необходимо е да го обучиш с vcds, както е описано малко по-долу в същата тема
  16. Със сигурност бях чел точно за този проблем - получава се от разлика в управлението на климатроника м/у Б6 и Б7. Ако си попаднал на такъв примерно да си взел от б6 и да си сложил на Б7 и обратното. Но пък ти казваш, че си прочел кой е точния модел за теб. Ето къде беше точната информация - незнам при теб обаче как е - все пак би могло да ти помогне: http://www.audi-sport.net/xf/threads/b7-a-c-unit-in-b6-with-rear-demist-modification.88944/#post1307033
  17. Може би това? http://www.avtosklad.bg/ремонтен-комлект-за-фар-за-audi-a4-2000-2004-пасажерска-стран или това http://www.avtosklad.bg/скоба-за-фар-valeo-за-audi-a4-2000-11-2004-11-шофьорска-страна
  18. Аз не говоря за маркучетата - и при мен всички бяха сменени и си мислех, че няма как да губи вакум ( и това ме забави с решението на проблема, защото тръгнах да го търся в грешна посока - дебитомер, някои майстори даже искаха да ми свалят турбото да го чистят и подобни глупости, както съветват на повечето места в интернет), а при мен вакума се губеше от самия клапан.
  19. Абсолютно си прав да се съмняваш във вакумната система - 99 % е там проблема. При мен бяха същите симптоми - педалът на спирачката се втвърдяваше след 5 - 10 мин. престой и колата се държеше, като чист дизел до около 2 хиляди оборота. Системата се проверява изключително лесно стига да знаеш от къде минава вакум линията. Изолират се отделни кръгове за да видиш, кога ще се оправи. При мен първо изолирах вакума към сервото - промяна във вървежа нямаше ( хубаво е да тестваш на място където няма коли - то ти е необходимо реално 100 метра да разбереш дали върви добре ) След това изолирахме линията, която захранва двата клапана на егр-а ( единия е за самата функция на егр-а, а другия за дросел клапата за мекото гасене, която е пак в егр-а) - колата веднага се оправи и турбото започна да се усеща още при 1300 оборота, както си беше преди. Оказа се, че е тоя клапан, който е за дросел клапата за мекото гасене - явно беше останал в някакво отворено положение при което вакума отваше на ма....та си. Колата ми е със същата модификация на двигателя, като при теб.
  20. В куфатек има готови сетове за седалките - бях се замислял да ги купувам оттам, но в крайна сметка си ги направих сам ползвайки Елса ( има перфектна схема) и нарязана инсталация. Куфатек сетовете - https://www.kufatec.de/shop/en/categories?cat=71&mcat=15 Аз ползвах тази тема, когато ги монтирах и ми помогна много - но поне за мен сега снимките от нея не работят. http://www.audi-sport.net/xf/threads/s4-b6-heated-full-power-saloon-recaros-into-a4-b6-avant.137605/ Нещо много важно - след като приключих - нищо не тръгна. Сетих се да вляза в контролера на климатроника - там беше набило грешки на седалките. Влязох в адаптация и му дадох да си научи вин-а - нещо такова беше опцията "learn vehicle vin" След тази процедура всичко си тръгна безпроблемно.
  21. Просто не можах да се сдържа, ама много бих се замислил дали да купя кола от човек, който слуша радио "веселина" и е с чехлички адидас. Извинявай за офтопика.
  22. Скоро имах подобен проблем и логът ми беше едно към едно с твоя ( както и колата). И аз тръгнах от дебитомер - естествено не беше от него. Оказа се от единия от ел. клапаните за егр-а , който е за мекото гасене ( другия си е за самата функция на егр-а, но той си беше ок) и пропускаше вакума през него. И аз като тебе се заблудих от там, че бях сменил всички вакум маркучета. Повери за следното - педала на спирачките става ли твърд след 2-3 хубави поредни натискания в движение? Ако имаш приятел с вакуммер измерете го на ниски обороти - доколкото разбрах нормално трябва да е около 0,6 - при мен беше 0,2. Колата след 1900 - 2000 оборота вървеше без проблеми, но дотогава все едно чист дизел. Добре че не се вързах на идеите на няколко "майстора", които искаха чак турбо да свалят и да чистят.
  23. @CVT Моя парктроник го бях купувал от олх-а преди година и нагоре - не помня точно кой беше, но примерно на външен вид е точно, като този https://www.olx.bg/ad/parktronik-palen-komplekt-s-4-ili-8-datchika-sivi-ili-cherni-parktroni-ID5UiAe.html#ccce1a8342 На мен специално този вид афърмаркет сензори, като че ли най добре ми стоят след оригиналните.
×
×
  • Create New...