Jump to content

Ритане на скоростна кутия!

pacco76

Recommended Posts

Здравейте! Възможно ли е скоростна кутия да рита заради софтуера на компютъра на автоматика?

Цитиране на предходен пост!

Още един въпрос :flehan: Защо колкото повече загрява колата толкова повече започва да рита между предавките,най вече между първа и втора?

Edited by VBI

Адаптация,не! 2006 г. е колата,а масло на кутията ми смениха,но беше червено а сложиха зелено ако това от значение!

Edited by VBI

Червено масло за тези автомати няма и не е имало.

Предполагам версията на софтуера ти е 030.

Ако само ти приритва, без да ти клати обороти ще минеш само с адаптация, евентуално две.

В противен случай трябва да сложиш по-висока версия 050 или 110. 

Ако на S не го прави е от софта. Сложи новия софт и после адаптация. Това като спираш ли го прави?

Добре де,защо като е студена колата всичко е ок а като загрее чупя предния прозорец като ритне :wall:  Утре в Порше варна и ще видим!

Не,преди да сменя маслото приритваше само в момента на спиране,не между смяна на предавките а когато колата спре на 0км.Адаптация никой не ми е правил.А между другото когато взех колата от Италия наистина беше с червено масло!Адаптации никой не ми е чистил :(

Edited by VBI

Няма червено масло. Било е червено от това, че не е сменяно въобще. Ритането ти е, че софта е за друго вид масло, а не за червено, защото няма такова. Или си със зелено или жълто. Следва нова смяна на масло + адаптация, иначе отиваш на нова кутия.

Дано си прав че съм се отчаял вече:( Каде ли не ходих във Варна,и никой не може да ми помогне :huh:

Иди в порше и им кажи че искаш ъпдейт на софта на кутията и след това адаптация!

След това няма да си познаеш колата :)

110 е последната версия, ако кутията е със софтуер парт номер 4F0910156H, за 156F последната е 50.

По-скоро е от мехатроника , понеже имах същия проблем.Софт няма да ти помогне ! Нови клапани , ако не помогне, нов мехатроник.Това е съвсем нормално за автоматици  над 180 000 км.

Edited by AuditoAud

• 2 years later...