Jump to content

проблем с охлаждането


martin76

Recommended Posts

искам мнение! доскоро карах колата с проблем, мисля в термостата! когато я купих ми смъкваше температурата постоянно на дълъг път, смених термостата с berh...м/у другото майстора ме предупреди че дават дефект...както и да е колата си заработи супер,забиваше на 90 градуса без проблеми във всякакъв режим на работа като загрее. нямаше проблеми около 2000 км. и от около 7-8 месеца почна пак да пада температурата на извънградско. в града си правеше 90 градуса и умираше. карах така защото и предстои и обслужване. докато преди 2-3 дена забелязах, че стрелката почна да подминава 90 градуса до към 100-110. за около 1-2 минути да съм я оставил без да го забелязвам. изгасих я веднага. свързах се с човека които я пипа и ми каза да я докарам...обади ми се след малко и ми каза, че водната помпа е заминала, по   белези, че  маркуча дето влиза в горния край на разширителното казанче не циркулирал течността (отбелязвам маркуча е тънък и се явява в горния си край успореден на двигателя, т.е.  вкарва в казанчето антифриза). каза ми че щом от този маркуч не излиза течност помпата е заминала. искам вашето мнение!?

значи имайки в предвид какво става с температурата не съм загрявал мотора за повече от 2 минути на към максимум 110 градуса. по принцип стигне ли 100те я гасях веднага, но се наложи да стигна до сервиза и на 1-2 пъти я гасих в движение!!!!само да не работи мотора!

другия ми въпрос е ако е в помпата проблема, защо допреди да почне покачването на температурата играеха показанията на датчика в купето.Друго което ми направи впечатление е че като направи 110 градуса не се беше включил вентилатора. Климатроника си работеше на студено. А41,8ТQ APU мотор.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега закачи я на Ваг-ком и виж там каква температурата показва също може да я погледнеш през климатроника на 49 канал или на 51 единият е за маслото,може да имаш проблем с таблото

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

напълно съгласен съм колега,даже преди малко звънях на майстора  да ми каже какво е показал компа!!но не вдига.за мен е важно че ако са грешки на таблото това защо ще показва спадане на по големи разстояния, а в последните няколко дена показва все покачване!!!????ако са грешки на датчика на темепературата няма ли да са променливи???искам да кажа че доскоро показваше спад в температурата ,а от 3 дена покачване кум 100 градуса! и все нагоре от 90те?!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре е да се провери с вагком преди да се бутат помпи и т.н.

Принципно на мотора нищо му няма,там не се къхари.

Ял съм го с помпа,пукат се турбините и не цирколира.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Цитиране на предходен пост!

а това ли са реално симптомите на помпата,качване на температурата и от маркуча не излиза течност?!!!питах го сега и ми отговори че няма повод да закачвам компа.тя течността "вряла, виждало се какво е налягането по тръбите и на топло парното на загрявало както трябва" аз не съм бил до него...но в целия проблем питам къде е теромстата, или да сменям и помпата и термостата :huh:

Редактирано от VBI
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На диагностиката всъщност не съм присъствал но ми сподели че не му харесва парното! ами маи ще сменя и термостата и помпата?!за марка водна помпа нещо да препоръчате????

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

Взех и аз помпа HEPU,смених термостата ролки ремъци и всичко си доиде на мястото,помпата беше наистина заминала! Благодаря за мненията.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега колата има ли газова? Миналата година и аз имах същия проблем и смених за нищо термостат и водна помпа, датчик за температурата и накрая се оказаха платната на изпарителя. Недей бърза...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...