Jump to content

ADR забива и не вдига повече от 2000 оборота


Recommended Posts

Здравейте колеги, за нещастие и на мен ми се налага да пиша в този раздел за проблем с газта.

Вчера тръгнах да изпреварвам и при сваляне на предавка от 5 на 4-та колата "заби муцуна" и не искаше да вдигне повече от 2000 оборота на газ на която и да е предавка. Превключих на бензин и там всичко си е наред - набира нормално, вдига обороти и няма никакви ядове, обаче като прехвърля пак на газ и същата работа - набира до 2000 оборота, забива и пада до около 1000 оборота. Когато набера пак на 1ва до 1900 оборота горе-долу превключа на 2ра и пак така до 5та няма проблеми, пак си набира нормално, но над 2000 оборота не иска. Гасих, палих и няма промяна.

Въпросът ми е някой сблъсквал ли се е с такъв проблем и дали някой си има на представа къде се крие проблема?

Колата е А4 ADR 96г. взех я преди 1 година и оттогава нямах проблем на газ - даже си вървеше повече на газ, отколкото на бензин. Единствено съм имал проблем, че понякога не държи обороти на празен ход(пак само на газ).

Благодаря ви предварително за отговорите :eusa_think:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За последно предишния собственик ги е сменял, което си нямам на представа кога е било... Благодаря ти, не бях се сетил за това, още утре ще ги сменя и дано да е от тях, че така много тънко ще мина :bia:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Landi Renzo Model LE98. АГУ е, така я взех и не съм мислел за ГИ, защото си работеше и харчеше нормално. Има само едно нещо, което не разбирах - копчето за превключване. В най-лява позиция е на бензин, в средна на газ, а в най-лява колата гасне. Също така, когато превключа на газ има 4 лампички една под друга, които предполагам са да показват колко газ има в бутилката, но свети само последната независимо, колко газ има, но само в началото ми правеха впечатление тези неща, впоследствие свикнах. Мисля да ходя на газаджия, за да види най-добре какво се случва, дотогава ще съм на бензин.

Редактирано от BVB.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...