Jump to content

Кражба на огледала, Алуминиеви , ЕС3 2002


RadioDJ1

Recommended Posts

Здравейте, колеги, снощи някакви бедни душици крадци са ми строшили от стойките, отрязали кабелите и отмъкнали 2те ми огледала - те бяха от тези готините алуминиеви. Колата е с фабрична аларма, но аз нищо не съм чул за съжаление. Питанката ми е има ли смисъл да извикам полицията и второ, стават ли огледала от преди фейслифта. Изумен съм как в БГ някои хора смятат, че да се краде е ОК. Преди около 15 дена по същия начин ми отмъкнаха част то една лайсна над фара - Камей ( бяха я строшили), та се наложи да махам и втората. Много ми стана тъпо, че никой в тази бедна страна не зачита нещо, което не е негово. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма спасение колега. Това с тия кражби на огледала, капачки и лайсни са или "колеги", на които не им се дават пари или измекяри, които после препродават. Все пак гледай olx.bg и други подобни сайтове за обяви, вече чета за доста случаи, където на хората им крадат нещо и след два дни се появява в olx-а.

Да викаш полиция има смисъл само ако имаш каско и има останали парчета от огледалата. Така евентуално ще вземеш някакви пари от застрахователя, а ако не просто ставаш част от статистиката на МВР.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За огромно съжаление колегат lowforce е прав! Но все пак е хуабво да се обяви кражбата в МВР. Освен за застраховката може да имаш (макар и минимален) късмета да хванат крадците (заради няквакво друго престъпление... или ти да ги посочиш на органите на МВР, ако си видиш огледалата в olx.bg и можеш да докажеш, че са твойте). Ако нямаш заведена жалба за кражба дори и да ги хванат то със сигурност няма да си ги получиш. А за да се оправи тази държава и да се спрат такива кражби решението е само едно - Хан Крумовите закони!!! За момента горедолу някакви решения за да се опазиш от кражби са застраховката, камера да снима колата и гараж. За съжаление някой в България дори и да види, че обират друг ще си затрае... само за пример искам да посоча, че когато бях на гости при едни приятели в чужбина на път за тях някъде сме се разминали. Отивам до къщата им звъня на вратата, но никой не ми отваря. Започнах да обикалям къщата, защото знаех, че ме очакват и сигурно са в задния двор и не ме чуват... та докато се въртя покрай къщата им (не повече от 10-15 мин.) дойде една патрулка и ми поиска документите за проверка, започнаха да ме разпитват какъв съм, какво търся там и т.н. записаха ми данните и докато мойте приятели не потвърдиха, че се познаваме и съм при тях не ме пуснаха... оказа се, че съседите са видели непознат човек да се навърта около къщата и веднага звъннали в полицията... а тук по прозорците на съседите се покачил крадец и те нищо не чули и видели... или пък рязали с флекс железните врати на няколко апаратмента и съседите не били чули нищо... но ако ги питаш с коя мадама си се прибрал в 03.00 през ноща и колко време мадамата е седяла във вас, то веднага ще те осведомят... :X

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Съжалявам колега,

на мен ми драха колата с ключове, чупиха ми огледалата, страничното стъкло, откраднаха ми капачките спасение няма...

И аз като теб не мога да повярвам, че има хора, които могат да посягат на чужда собственост, но е факт.. и явно спасение няма..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...А най-интересното е, че ако човек съди по това, което казва народа в такива случаи (вкл. и тук) - то всъчщност никой не краде....! А кой краде?

Или кражбата е кражба само ако излиза от джоба, а ако влиза - не е в тази категория...

Интересно как търсенето на вратички да не се плащат глоби, актове, осигуровки и данъци не е кражба за някои, а да ти свият огледалото е върховно престъпление, което никой не може да разбере! :stupid:

 

И аз мога само да насоча автора към полицията и каско ако има такова. Ясно е, че с полицията шансовете са нищожни, но не коства нищо извън време, пък знае ли човек.... 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря на всички за съпричастността. Сетих се, че като имах  преди БМВ си купих оригинално стъкло за огледало от Камор, само за да не съпротвам "услужливите" крад....колеги, които имат бол стъкла за огледала втора употреба.  Дясно огледало (синьо с подгряване) за е46 (само стъклото) струваше 197лв. Днес си купих комплект за ес3 алуминиеви (същите като моите) от един колега от форума с автоморга (изключително точен) и гарантирано не са крадени. Между другото той ме успокои с думите - радвай се че колата си е на мястото. Радвам се, че тези сегашните имат и опция прибиране (моите нямаха). Ще подам жалба в КАТ за всеки случай и ще следя Продавалника за всеки случай. Апела ми към всички е да не купуваме съмнителни части, защото е много вероятно да са на някои наш познат.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...