Jump to content

RadioDJ1

Members
  • Мнения

    71
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от RadioDJ1

  1. RadioDJ1

    Какви фланци Audi S3 8L?

    На Ес3 оригиналните джанти 17ки са с ЕТ 31, a не ЕТ35. Но аз не бих си слагал фланци, защото това реално няма да подобри нищо по-колата освен леко външния вид. От оригиналното по-хубаво няма.
  2. Защо ще махаш катализатора- това е голяма глупост- нито ще тръгне осезаемо повече (може би ще качи 2- 3 конски сили макс), нито ще харчи по-малко- единствено ще стане по-шумна. Катализатора спокойно изкарва над 200 000 км, ако е поддръжана добре колата. Моят съвет е да не се занимаваш с безмислени дейности.
  3. Мисля, че оригинално датчика е захванат точно зад предната решетка с кръговете. Така е на-моята. Има вариант заради това да не тръгва климатика, но честно казано ме съмнява. Ако е този датчик по скоро климатика ще работи странно. Но ако ти показва 45 външна би трябвало климатика да духа леден въздух вътре.
  4. Колега, само един път съм карал със 120 на магистралата - обикновено 150-200, но това си остава само тук в темата, така да се каже:)
  5. Бушона при мен се намира в таблото с бушоните на лявата страна на арматурното табло - отваряш шоф. врата и ще видиш голям капак под него са бушоните. Кой е точно не знам, но провери всичките внимателно. Поздрави,
  6. Колега интерсувам се от казанче за антифриз за ес3 фейслифт, ако имаш бяло ( по новичко), защото моето е пожълтяло и искам да го сменя. Също и черната кора над казанчето, цена за 2те части?
  7. Колеги, с тези пружини нормално А3 куатро (или Голф 4 4 моушън), става много по-стабилно и приятно за каране! Отстъпка 20 лв до края на месеца за комплекта.
  8. Пружините са в добро състояние, задните стават само за Куатро или Голф 4 4motion. Продавам ги защото сложих от Голф R32. Цена 100 лв за комплекта. Или по 60 лв предни/задни. 0884640764, Жоро
  9. Да даваше грешка. Разходът в София падна до 12,6л./100 км
  10. Проблема с ненормалния разход на Аудито ми се реши със смяна на EGT сензора. Разходът в София падна от безумните 15,2 на приятните 13-13.5 при порядъчно тежък десен крак и буст 1,5 бар. Ще пиша и за дългия път какво ще се получи.
  11. Здравейте, продавам единия ЕГТ сензор за S4, произведен е края на 2010 година, от ударена кола. Взех го за мойта Ес3ка, но се оказа че е по различен и не става. Цена 120 лв.
  12. Благодаря на всички за съпричастността. Сетих се, че като имах преди БМВ си купих оригинално стъкло за огледало от Камор, само за да не съпротвам "услужливите" крад....колеги, които имат бол стъкла за огледала втора употреба. Дясно огледало (синьо с подгряване) за е46 (само стъклото) струваше 197лв. Днес си купих комплект за ес3 алуминиеви (същите като моите) от един колега от форума с автоморга (изключително точен) и гарантирано не са крадени. Между другото той ме успокои с думите - радвай се че колата си е на мястото. Радвам се, че тези сегашните имат и опция прибиране (моите нямаха). Ще подам жалба в КАТ за всеки случай и ще следя Продавалника за всеки случай. Апела ми към всички е да не купуваме съмнителни части, защото е много вероятно да са на някои наш познат.
  13. Здравейте, колеги, снощи някакви бедни душици крадци са ми строшили от стойките, отрязали кабелите и отмъкнали 2те ми огледала - те бяха от тези готините алуминиеви. Колата е с фабрична аларма, но аз нищо не съм чул за съжаление. Питанката ми е има ли смисъл да извикам полицията и второ, стават ли огледала от преди фейслифта. Изумен съм как в БГ някои хора смятат, че да се краде е ОК. Преди около 15 дена по същия начин ми отмъкнаха част то една лайсна над фара - Камей ( бяха я строшили), та се наложи да махам и втората. Много ми стана тъпо, че никой в тази бедна страна не зачита нещо, което не е негово.
  14. RadioDJ1

    гуми и джанти

    джанти с ширина 6J , 6,5J максимално 7J диаметър 15 цола централен отвор 57,1мм , 5х100 мм
  15. Пиша с уговорката, че става дума само за бензинови двигатели. Катализаторът може да се провери от всеки кадърен диагностик с подходяща апаратура. Едва след това се сменя, ако е задръстен и не работи правилно. Ако един автомобил е поддръжан добре , не гори масло, редовно се сменят свещи и филтри, катализаторът може да изкара 250-300 000 км. без проблеми. Колегата дето е имал там 10-12 коли и първо махал катализатора, вероятно е взимал лошо поддържани коли на много километри. При Аудита с по 2 ламбди сонди ( преди и след катализатора) втората има една единствена роля да следи работата на катализатора и когато той тръгне да заминава се записва грешка и може да се установи. Да се сменя просто така "на око" е голяма глупост. На еските на Ауди примерно катализаторите са фабрично "спортни" водят се METALCAT - питите им не са от керамика, а от неръждаема стомана и са усукани като спирала. Те са 2 до 3 пъти по скъпи от керамичните защото са HI-flow, но тези дето "правят ауспуси" нищо не разбират от тази материя и разбира се предпочитат да махат катализатори на поразия, за да имат работа все пак. На 2.7 битурбото, щом сте махнали катализаторите и колата е тръгнала, мога да се подпиша, че е колата е масларка или дълго време е карана с прекъсващи бобини, и катализаторите са били задръстени с масло/бензин, която смес става в един момент като силикон и полека-лека отворите в катализатора намаляват и намаляват докато .... абе колата не върви, а харчи 25 на 100. Колега, ако ти мирише много на бензин иди до накоя морга и си вземи един катализатор от С3 ( разгледай го добре дали няма следи от масло и отлагания по предната част ( откъм мотора) и слагай. Колата ще върви прекрасно, няма да мирише, а и звука ще е екстра
  16. Да. Първите 2 грешки са от това че си сменил заводския клапан. 17608. 17705 3тата - катализатора не е в кондиция (може би си го махнал) или ламбдата след катализатора нещо не е в ред? 4тата има 3 възможности Battery weak (voltage): слаб акумулаторGenerator Malfunction: генератора не зарежда добре
  17. RadioDJ1

    S3 цвят джанти

    Сивия металик е един от 2та най-елегантни цвята за ес3 8Л, защото това е естествения цвят на алуминия, а колата е фабрично с доста алуминии - огледала, лайсни, дръжки вътре и тн. Другия, според мен, е син металик, който също много добре подхожда с естествен алуминии. Разбира се, който търси ефекта УАУ!!!- в смисъл "шаренко и весело" би предпочел нещо по-бръкващо в очите. Моя цвят за алу. джанти разбира се е само един- на полираните фабрично (без боя) само с прозрачен лак. Защото добрата кола не е тази, която не забелязваш, а си викаш "леле, еба си джантите", а тази, за която казваш - супер яка машина... а и джантите много и пасват.
  18. не е трудно свалянето и монтирането на ринговете. Най-трудно е закачането на нал-дясната букса, защото е навътре. Аз смених даже и стрелките, защото оригиналните не ми харесваха, че са бели. Ето как стана.
  19. Продавам 4те оригинални стрелки от таблото (без самото табло). Бели са, в идеално състояние. Стават за слагане на обикновена А3 8Л. Цена 20 лв
  20. Малко ъпдейт по темата. Аудито твърдо харчи на автопилот със 140 км/ч 12литра/100км 100 октанов бензин натоварено само с мен .т.е 73 кг. Сменил съм всички важни датчици( темп. антифриз, ЕГТ темп. , ламбда сонда пред кат.) с нови профилактично и термостата. Единствено остана дебитомера. Но явно ще трябва и той да се сменя. То все пак е с 1.8 л двигател, не с 3,6
  21. Отговора не е прост. Всички коли от формула 1 (атмосферки) са със колд интейк. На снимката на колегата не е Cold air intake, а само "красив" air intake с конусен филтър. За да е cold трябва някакси да има изведена тръба около решетката отпред, която да нагнетява въздуха. За видеото, което другия колега е постнал, мога само да кажа, че никое Дино и вентилаторите му не могат да постигнат плътността на въздуха пред кола движеща се с 100 и повече км/ч. Затова и теста не е коректен. Едно време като се тествах с Астра 150 кс на Божура имаше разлика със и без тръба която вкарва въздух отпред. Но минимална, по спомен 0,1 десета на 400 м. Като астрата имаше фабричен колд интейк - тръба в решетката, която вкарва въздух в кутията на въздушния филтър, която кутия е напълно изолирана от двигателя. Аз бях сменил тръбата към кутията с такава с по-голям диаметър. Моят съвет е да не се занимава колегата с глупости - на 125 кс мотор разликата ще е недоловима.
×
×
  • Create New...