Jump to content

Няколко проблема с а3


StarDust

Recommended Posts

Здравейте, От няколко дни съм горд собственик на A3 1.8T AGU 98 година. Проблемите са:

1 - Като запаля колата няма проблем,но като натисна газта и я пусна оборотите започват да играят в диапазона 500-900 и след 4-5 сек се оправят. Като стоя на едно място мърдат с около 20-30 оборота  едвам се забелязва ,но като карам и спирам на светофар отново като изключа от скорост и оборотите започват да играят.

 

2 - Парното. При загряла кола пускам климатроника на 27 градуса и духа съвсем леко,а не както трябва да направи сауна в колата. Друг проблем е като пусна да духа на предното стъкло едвааам го издухва и духа само от ляво. Дясното не духа. И съм го пуснал да духа на макс. Като пусна духалките тази от ляво (шофьорската) винаги духа студено.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

1 - почистване и адаптация на дросела.

2 - сваляне на таблото и ремонт на клапи или моторчета.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Провери двата маркуча дали са топли,ако да проблем с клапите,ако не проблем с радиаторчето.Все трябва сваляне на табло.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Между волана и таблото има една пластмаса, която се дърпа към теб и се сваля. След това се развиват болтчетата под нея и таблото пада. Лесно е.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси много колега. Имам друг въпрос свързан с ключа. Сега съм с обикновен ключ,който има само едно копче,което не знам за какво е. Нямам дистанционно от далеч да отключвам и заключвам колата и въпроса ми е какво трбва да направя,за да имам дистанционно? Също искам да си направя ключа сгъваем. Каква е процедурата? Четох,че трябва да си купя самия ключ за 130 лева, да отида на ключар да ми го изреже като сегашния ми. След това трябва ли някакво обучение, да мога да паля и да мога да си ползвам дистанционното на самия ключ? Благодаря предварително.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря много колеги. Почистих дроселовата клапа и оборотите спряха да играят.Сега мърдат с 20-30 оборота, едвам се забелязва. Възможно ли е да е от въздушния филтър,ако е много мръсен? Също не съм адаптирал дроселовата клапа, защото все още нямам ваг ком. А за парното, не знам как не съм се сетил за този филтър. Като го извадих беше черен като цвета на колата (черен металик). Парното духа,но правя го на 27 градуса натискам копчето за пускане на духалките  и страничните духат студено, а тези по средата топло,но според мен не достатъчно за загряла кола и настроено на 27 градуса парно. Май ще трябва да се ремонтират клапите. Има ли някъде обяснено как се ремонтират и трябва ли сервиз за ремонта?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...