Jump to content

koko76

Members
  • Мнения

    746
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от koko76

  1. Как разбраха че синхронизаторите са добре? Какво масло е сложено? Това са типични симптоми на неработещи (износени) синхронизатори или неправилно масло.
  2. koko76

    Проблем с парно на Audi a3

    Изобщо не е различно,за да стигнеш до клапата за топло и студено всичко се разглобява и реално стигаш и до радиаторчето.И като съвет ти препоръчвам да смениш и него.Все пак от доста време си е там ще има някакво запушване и вероятността в близко време да протече и пак да се разглобява е голяма.
  3. Ако чуваш тракане от дросела,значи има изронени зъбни колела в него и по-вероятно ще трябва сменя.До колкото виждам това ти е маркуча за вакуума за сервото на спирачките.Ако то е спукан не е добре и трябва да се смени,понеже това обърква работата на двигателя.
  4. Махни термостата и я покарай така да видиш какъв ще е резултата.Според мен има нещо запушено по системата.Провери как е проходимостта на радиатора на парното и след това виж и на големия.
  5. koko76

    Подгреви

    И подгрева на пръскалките на чистачките е свързан към 1 предпазител.
  6. На 10000 км. Да качествено е,на дост коли съм го правил.
  7. На моето съм му направил основен ремонт и в момента е с ризи и няма никакво бутане на масло.И го карам с 5W40.Преди ремонта ми буташе около 500 мл.
  8. Пълни глупости,ако всичко е наред изобщо не бута масло.Нещата не се свеждат само да смяна на гумички и сегменти,а се проверява и геометрията на цилиндъра.Ако имаш износване и вече не е цилиндър и нямаш правилна окръжност каквото и да сменяш все тая.Допуска за отклонение 0,04мм. като най-често се износва в средната част на цилиндъра.
  9. Помпите са 2,едната е на педала,а другата на кутията.Не мисля че проблема ще е от някоя помпа.Идва ми друго на ум в момента.Като са ти сменяли съединителя може след това да не са обезвъздушили хубаво,не знам какво и как са правили.
  10. Помпи има на съединитела,а щанги на скоростния лост за превключване. Не мога да кажа дали маслото ще реши проблема,но няма и да навреди смяната.Все пак колата е на години и синхронизаторите ще са на някаква степен износени,те са месингови.
  11. 1.6 не е с жила,а със щанги.И точно там може да са за смяна гнездата на ябълковидните съединения.Или да се погледне сглобката на пръта от скоростния лост до моторния отсек.Има един болт който пристяга и може да се е разхлабил.Също може да се замислиш да смениш маслото на кутията.
  12. Ако цедката е била запушена до такава степен че притока на масло да се е ограничавал до такава степен че помпата да не може да направи необходимото налягане и дебит,това значи лошо смазване на всички лагери.Може да има задрал или превъртял лагер.Погледни как са лагерите на разпределителния вал.
  13. Махни пистовия ремък и я запали така без него и чуй ще го има ли пак шума,ако да значи е нещо вътре в двигателя,ако не има проблем или компресора на климатика или с помпата или с алтернатора.
  14. Здравейте колеги искам да сваля тази книга от този сайт но така и не мога да сваля книгата.Някой може ли да помогне.
  15. Отвори черното капаче на дросела и много внимателно огледай зъбните колела за счупени или износени зъби.
  16. Преди вчера последно съм влизал на 10 март.Аз се логвам с koko76 и винаги така съм го правил,но вчера по погрешка се логнах с koko76bj и системата ме пусна и написах мнения преди да разбера.Като погледнах профила си докато бях логнат като koko76bj видях че примерно ICQ и датата на раждане ми е вярна с тази от истинския профил koko76.Дано сега съм го обяснил както трябва.
  17. Не знам как стана това,но си обърках по погрешка username а форума ме пусна и написах горния пост и още един в 8L и все пак част от данните ми са верни.
  18. Ако са разбити тампоните има блъскане на метал,все пак зависи до каква степен са разбити де.Провери тампоните който са долу на амортисьорите.
  19. А този майстор защо е казал че са за смяна?
  20. Няма значени дали ще е с 2 или 3 крака,важно е да е голяма и здрава защото усилието е голямо.http://audibg.com/forum/index.php?showtopic=18117 В тази тема е описано как става,но вече ги няма снимките.Там колегата използва скобата и за да извади тампоните,а аз го измислих по друг начин.Една бормашина със свредло 8 примерно и се започва здраво пробиване в гумата на тампона докато се разруши и можеш да извадиш средната втулка.След това се прокарва през тампона лист от ножовка и се зарязва на 2 места и се маха парчето и вадиш външната черупка от моста.Виждам че си от Варна ако искаш може да се чуем или видим и ще ти обясня кое как става.
  21. Ще ти трябва много здрава скоба и дорници за да можеш сам да го направиш.Става и без да се сваля целия мост.
  22. koko76

    A3 1.6 AKL с 15W40

    Да ама не.Решаваш дали правиш ремонт или не.Постепенно разхода ще се вдига,няма да си остане такъв.
  23. Няма проблем да се сменят без да се сваля глава.
  24. Ако маркучите са твърди отиди да ти направят газов анализ на антифриза и ще е ясно.
×
×
  • Create New...