Jump to content

Проблем с централното заключване и алармата


OliverQueen

Recommended Posts

Здравейте колеги! Проблема ми е следният: днес сутринта колата не искаше да се отключи от дистанционното, помислих, че проблема е от ключа и пробвах с резервния, но отоново нищо. Отключих я на ръка и ми се наложи да я покарам малко, но в движение ми светнаха и EPC лампата и ESP-то. Някакви идеи каква може да е  причината?

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Долната част на задния капак където е гуменото уплатнение е доста мокро. Утре ще се опитам да сваля модула, да го подсуша и да го изолирам по някакъв начин от влагата. Дано да се получи. 

 

Отделно като карам и когато се появи лампичката EPC и тази за ESP-то колата губи мощност и не иска дъ върви като хората. Имам чуство, че изключват торбините, но това може и да е от натрупаните грешки.

Редактирано от OliverQueen
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Днес реших да изкарам комфорт модула и да го изсуша и презапоя (ако се налага). Но отзад в багажника в дясно няма такъв модул, там се намира BOSE буфера и усилвателя. Разглобих усилвателя и го свалих, но под него нямаше нищо друго. А бях чел в една тема, че комфорт модула трябва да се намира там.

 

Ето и снимка каво се намера в дясната част на багажника:

20141210_1121020UXUsoZ_thumb.jpg

 

Забелязах, че багажника ми е мокър в тези части които съм обградил с червено на снимките:

audi135fnedO_thumb.jpg

 

20141210_112046Vrpzgzs_thumb.jpg

 

Отделно днес като я карам вече не свети EPC лампата и тази на ESP-то и колата си върви и ускорява нормално, а не като вчера. И вчера лампите над предините две седалки не работиха, а днес и те си работят. Само централното заключване и дистанционното на ключа все още отказват да проработят. Сега когато отключа колата с ключа и седна в нея сле около 4-5 секунди започва да пищи алармата докато не дам на контакт и не запаля колата.

 

П.С. Извинявам се, че написах два поредни поста.

Редактирано от OliverQueen
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравеи колега комфорт модула се намира във краката на шофиора под мокета до колонката,а модула на esp-то е под задната седалка

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси колега! Утре ще се опитам да го сваля. ESP-то се оправи и за сега не мисля да му барам модула. Но трябва да оправя уплатнението на багажника за да не се пълни повече с вода. В краен случай оставам колата в някой сервиз да я погледнат.

Редактирано от OliverQueen
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отново се извинявам за двата поредни поста. Ето и развитието на ситуацията при мен със снимки:

 

Комфорт модула ми е бил намокрен заради задръстени с листа отводи за водата който се намират под акумулатора и водата е влизала от страната към шофьора. Цялата лява страна на колата беше пълна с вода. Изчистех отводите за вода и ги тествах акто заливах с вода и наблюдавах дали влиза от някъде в купето. След дълго заливане нищо не проникна вътре (един проблем по-малко).

20141214_132820GIHLrZS_sredna.jpg

 

20141214_132738uTKS5sb_sredna.jpg

 

Кутията на комфорт модула беше в около 2 пръста вода, но след като изкарах самият модул до платката не беше стигнала вода. Едната от буксите само беше окислена, но я изчистих. Самата платка беше суха, нямаше окисления и избити кондензатори, и релетата си работеха. След като подсуших всичко и монтирах модула всички грешки изчезнаха, но дистанционното и централното заключване пак не работят. Когато разкача модула и го свържа отново ценралното работи от бутоните на вратата до шофьора. Но когато заключа колата и я отключа, се отключва само шофьорската врата, а другите не се отварят дори и от бутона на вратата. Друго коуто забелязах е, че като отвора вратата с ключа алармата продължава да мига и колата започва да пищи докато не дам ключа на контакт. В Сряда ще закарам колата на сервиз защото моите възможности бяха до тук и нямам идея как да продължа нататака.

 

Ето и още малко снимки от борбата с водата и модула:

20141214_103532VeZ2JyU_sredna.jpg

20141214_103735uPIjQO8_sredna.jpg

20141214_104143S0pa9jd_sredna.jpg

20141214_104152OblR8Sf_sredna.jpg

20141214_1246066LJPWi6_sredna.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това им е проблем на тоз модел.Аз моето го карах на скоро да му проверявам подгревните свещи и накарах майстора да ги изчисти тези отводнители.Един приятел ми беше казал,че го правят този проблем и съумях на време да го отстраня.Дано всичко да е наред с модула.Аз мисля,че ключа и дистанционното имат нужда от обучение.Пробвай да напръскаш буксите с контактен спрей,миже да се оправят нещата :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Оффф, нов проблем колеги. Сега климатроника ми не работи. Наложи ми се да отида до магазина, качвам се в колата и надувам климатроника да духа на макс... нищо. На нито една степен не се задейства. Натисках всички възможни бутони и нищо... Някаква идея този нов проблем от къде се появи?

Редактирано от OliverQueen
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Малко се забавих с отговора, но все пак реших да постна решението при мен в случай, че някой друг се сблъска с подобен проблем. Решението беше просто смяна на комфорт модула. За 120 лева си взех модул на старо от автоморга, не съвпадаше само последната буква в номера. Но както се оказа това не беше проблем. Сам си смених модула и всичко в колата проработи, само централното от ключовете не действаше. Закарах колата да ми обучат ключовете и вече всичко си дойде на мястото. Надявам се повече да не мокря комфорт модула :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...