Jump to content

Не мога да отключа колата с алармата?!


TomcatF14

Recommended Posts

Здравейте,

 

Заключих колата нормално преди два часа, забравих си телефона в нея и слязох да го взема преди час и половина.

Всичко точно отключих-заключих взех си телефона.

 

Слизам преди 15 минути и не мога да я отключа. Дистанционното си мига, батерията я мерих - 3V си е, пробвах и с друга - нищо.

 

Най-лесния вариант е да откача клемите, но ми е чудно дали някой е имал такъв проблем и защо аджеба не иска да се отвори.

 

Петък 13-ти.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не, алармата е GT482. Така си дойде от Италия.

 

Махнах бушоните отпред и ги смених - никакъв ефект. Алармата си пищи, дистанционото не работи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей Колега. Преди 2 години го ядох тоя същия с тея аларми на Getronic. След много търсене и писане тук във форума ме убеждаваха да я резна кабелите и да я сменя. Само че мен ме глождеше и исках да я подкарам. Стигнах до един сайт на който бяха качени инструкции за монтаж и настройка на всички аларми от серията. Явно са били доста масови в Италия навремето. Че така де.... моята е GT123. Настроих я по инструкция и от тогава досега си я ползвам без грижи с изключение, че веднъж точно както при теб изведнъж спря да работи по абсолютно същия начин. Тогава обучих пак дистанционното и всичко си дойде на мястото. Пускам ти инструкция за обучение на моята понеже за 428 не мога да намеря. Може да пробваш пък току виж свършила някаква работа. Само съжалявам, че не знам кой е сайта:

 

1 Выключите режим охраны.
2 Снимите съемную крышку на корпусе блока, расположенную рядом с замком.
3 Установите программный переключатель SW2 в положение ON.

4 Включите зажигание

5 Нажмите кнопку брелка, код которого Вы хотите записать. Засветится светодиод состояния. Удерживайте кнопку брелка до тех пор, пока светится светодиод, и немедленно отпустите ее, когда светодиод погаснет. При необходимости запишите таким же образом коды следующих брелков.
6 Выключите зажигание.
7 Установите программный переключатель SW2 в положение OFF.
8 Проверьте работоспособность всех рабочих брелков.
9 Установите на место крышку.
 

 

1. Изключете алармата (демек.. да не охранява колата, не да я изключиш от тока :) )
2. свалете капачето на корпуса на алармата (кутията в която се намира електрониката), която се намира точно до ... ключалката?
3. Поставете ключето SW
2 в поз. ON
4. Дай на контакт
5. натиснете бутона на това дистанционното на алармата, което искате да запомните. Ще светне диодче. Дръжте бутона докато диода свети, и веднага след като изгасне пуснете бутона. Ако е необходимо по същия начин запишете и други дистанционни (предполагам диодчето ще светне отново след някое време)

6. Изключете колата от контакт.

7. Върнете ключето SW2 в положение OFF
8. Виж дали всичко работи.
9. Затвори капачето.

 

PS: Опа набарах го: http://www.autoelectric.ru/autoalarm/gt/m-gt.html

Обаче не виждам за 482

Редактирано от Иван Баев
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси много, колега!

 

Проблемът е, че нямам ключа за изключване на алармата :wall:

 

Четох за тези аларми, че ставало лесно и без ключа, но не мисля така.

 

Все пак ще опитам да я спася и аз ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен ми се случи наскоро да ми откаже да отключи дистанционно с чисто нови батерии докато бях на паркинга на Кауфланд, но проблемът не се оказа в алармата, а групичка мили младежи със заглушител в една D3-ка наблизо. Та не го изключвай и това като вариант, ако можеш да я байпаснеш и да отидеш на друго място да пробваш дали случайно няма да проработи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пробвах и пред нас - не става.

Отпред има конзола с 5 бушона, като последния е син и той е пищялката. В момента съм го махнал, за да не пищи. Има и палчета от 1 до 6, които се поставят в позиции ON/OFF.

Бяха на ON 3,4,5.

 

1. Изключете алармата (демек.. да не охранява колата, не да я изключиш от тока :) )

Това не знам как да го постигна?

 

Не мога да намеря никакви упътвания в интернет, нито имам идея какво да правя. Ако ви идва нещо като идея, казвайте. Иначе ще я сменям, не виждам какво мога да направя.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Озвади модула, откачи му буксата и го остави една нощ така. После го закачи и ще видим какво ще се случи. Моята също беше забила в режим "охрана". Поочукай с някоя отвертка модула докато си го извадил. Пълен е с релета. Може някое да е залепнало. Моята така седя 3 дни в багажника и после като я закачих вече не беше в режим охрана. Между другото погледни това.

 

SW1- автоматическое пассивное включение режима охраны ON/OFF
SW2- режим записи кодов брелков ON/OFF
SW3- длительность работы замков*
 
SW4- длительность работы замков* 
SW5- подтверждающие звуковые сигналы ON/OFF
SW6- не используется, сохранять в положении OFF

 

*SW3, SW4 - OFF -длительность работы замков 1 секунда;

SW3 - ON, SW4 - OFF - длительность работы замков 6 секунд; 
SW3 - OFF, SW4 - ON - отпирание 1 секунда, запирание 40 секунд.

 

 

Бутни SW1 преди да вадиш модула и пробвай.

Редактирано от Иван Баев
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси, братле. Ще опитам. Покрай познати намерих и връзка с майстор, който щял на 100% да я оправи, но да видим.

Ще пробвам сам отново като за начало.
Четох доста за тези аларми и ги водят с доста скапан софтруер, но ей така от инат, като теб, ми се иска да я запазя.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еми и аз това разбрах ама и аз ей така от инат я карам 2 и нагоре години. Не ми е толкова за алармата, а за удобството от дистанционно. Пик пик и се отключва. Удобно ми е понеже обикновено все съм със заети ръце и лесно си отключвам. А през лятото и джамовете се затварят сами... пък нали знаеш че почти никой не се сеща да тръгне да си затваря прозореца 10 секунди преди да паркира и т.н. Абе все едни такива безмислени неща ама си е удобство дистанционното. Пък да не говорим за случаите със замръзнали ключалки въпреки факта че имам подгрев на тях.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 months later...

Здравейте, 

Имам подобен проблем с алармата на моята А3 и за да не отварям нова ще използвам тази. Та значи колата я купих скоро, от Италия е внесена, дистанционното е като на колегата Иван Баев (четох негов пост в друга тема и от там знам какво е неговото), отделно е от ключа и има два бутона на него, единия е за разпяване а другия за отключване и заключване, като на самото дистанционно има логото на Ауди над бутоните, а от задната страна надписите са изтрити и не се чете нищо. Има и ключе за изключване и включване на алармата. Предполагам не е фабрична тъй като нямам въпросния бутон в купето или на шофьорската врата за изключване на обемните датчици. Няколко пъти ми се случва на едно и също място, където има и други автомобили с аларми, алармата отказва да сработи, при натискане на бутоните на дистанционното лампичката на него си свети но алармата не се активира, нито се разпява. С ключа си заключвам и отключвам централното работи без проблем. Местя колата на друго място и всичко е ок. Батерията е нова. :nixweiss:   И тук са ми въпросите:

Възможно ли е проблема да е в алармата или се получава някакво заглушаване или смесване на честоти при този модел аларми ?

Как мога да разбера марката и модела на алармата, какъв е нормалния обхват на дистанционното и възможно ли е да се регулира ? 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей Колега.

Няма как да регулираш разстоянието на което да ти хваща дистанционното. А дали се получава заглушаване от другите аларми, едва ли. Според мен имаш някое реле което не ти сработва. Ама пък защо все на едно и също място. Щом е няколко пъти подред едва ли винаги съвпадение. Иначе модела на алармата можеш да видиш на гърба на модула за алармата, който най вероятно е под предния капак. Другият вариант е разглобиш модула и да търсиш на платката дали няма нещо писано.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря ти за бързия отговор, утре ще сваля модула да видя какво пише, че както е монтиран не се вижда от задната му страна, да под предния капак е от страната на водача, на него се намира и ключалката за малкото ключе,  а относно другия проблем ако алармата е същия модел и марка като твоята ще опитам да я пренастроя по начина който си описал по-горе и ще пиша за резултата. :zustimm:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само да добавя, че след куп "майстори" на аларми, които я видяха моята отговора беше - "Не можем да я оправим - слагаме нова ".

 

Минаха месеци и реших да я разглобя и настроя - е получи се ;) Не давайте грешни пари, пробвай се да я оправиш :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 years later...

Здравей,

 

Как е разглоби и настрой? И аз май съм с такава аларма и днес спря да ми работи копчето за отключване, но паник бутона дето пуска свирката на алармата си работи.

Който и бутон да натисна обаче лампичката на дистанционното свети.

 

Ето с това дистанционно съм: Guscio-Telecomando-Antifurto-Gt-Auto-Ala

Редактирано от VBI
Цитиране на предходно мнение!
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...