Jump to content

Скоростна кутия от дизел на бензин?


HEPBAKA

Recommended Posts

Здравейте колеги,

 

Напоследък ми се върти една еретична мисъл в главата. Дошло е време за смяна на съединителя и ще слагам комплект от S2 с маховик от АСЕ.

Така и така за процедурата се откача скоростната кутия, а моята потраква на първа - мога ли да сложа кутия от TDI и как ще се отрази това на последната предавка?

До колкото съм чел 1-2-3 скорости на TDI и бензинките са еднакво дълги/къси (говоря за 5 степенната кутия от AFN), и само 4 и 5-та на дизела е по-дълга. Това напълно би ми допаднало като идея, защото колата е с чип и така ще мога да се възползвам максимално от доускорение на 5-та, където още към 2200-2300 има пълна тяга кошницата. Най-вече искам да смъкна оборотите с цел като се движа магистрално със 140, да съм като при AFN-а (имал съм допир само с предняк) на около 3000 оборота, където АЕБ-то е тихичко. Щото сега е на почти 4000 и там вече много дразнително бучи.

 

Таа според вас ще постигна ли каквото искам със смяна на кутията на АЕБ куатро със такава от АФН куатро?

Редактирано от HEPBAKA
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За куатро ли става дума?

Карах на приятелката ми В3-ката,която е на предно със скоростна кутия АКМ.Тази кутия много ми хареса, защото 4 скорост е изравнена с моята 5 скорост /с код на кутия АХМ-куатро/. Нямам представа какво е предавателното число на АКМ-а,аз съм с 4,11.Но при 3000 оборота на 4 предавка В3-ката се движи със 110 км/ч, а 5 на предавка със 130.Затова В3-ките дават такъв нисък разход извън града.

PS:Сега видях,че става въпрос за куатро

Таа според вас ще постигна ли каквото искам със смяна на кутията на АЕБ куатро със такава от АФН куатро?

За да си спестиш закупуването и на заден диф,който мисля,че беше с предавателно число 3,89,може да си направиш комбинация от няколко скоростни кутии,но тук да се включат по-запознатите. Редактирано от integrale45
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имам приятрел с голф 3 1,8 90к.с със скоростна кутия от 1,9ТДИ и е много доволен от колата. Каза, че на магистрала се осеща най-много като със същата скорост оборотите респективно шума са спаднали значително. Градско каза, че няма голяма разлика от бензиновата скоростна кутия. Според мен си е добра идея, нищо че се сменя и дифа като се има на предвид, че ако намериш точната морга може да направиш бартер за твоя и със някакво скромно доплащане да си вземеш дизеловия. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...