Jump to content

HEPBAKA

Members
  • Мнения

    873
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от HEPBAKA

  1. Виждали ли сте резултатът от рециклиране на фаровете нагледно съпоставено ПРЕДИ и СЛЕД ? Ето го - Моля за въпроси - на телефона - 0876500173 Новотo име на фирмата е FAROVE.ORG - може да ме намерите във www.Facebook.com/farove.org, а скоро и на www.farove.org
  2. Този комплект и аз го гледах :D. За спирачките: @Fish_man Сервото и помпата на А4 В5 фейслифт е същото като на S4 B5, на А6 С5 2000г+ и тн. Варянтите са ти два - взимаш си верво от кола дошла от Италия (за да не е изгнило) и нова помпа 25.4 (толкова е на всичките тези коли) или ново серво и помпа. На помпата и се изхабяват гумичките (както на сервото). Относно апаратите - лесен swap е ако си сложиш шенкели от S4 B5 и после вземеш спирачки 321мм от А6 С5 фейслифт 60мм бутало, дискове от А6 С5. Втория лесен, но по-скъп е пак шенкела от S4 B5 и да вземеш Brembo 18z. монтажа му е елементарен - само се разпробива шенкела на 10мм дупката (8 е заводско) или правиш втулки за апарата. Апаратите се разменят ляв от дясно и обратно, за да са от правилната страна пробките и дупките за маркучите. При Брембото се взимат дискове от МЛ55 и се разпробива диска за правилния централен отвор. Евтиния варянт е с дискове от S4 B6, но са 30мм вместо 32мм и буталцата трябва да изскачат много. Което води до един лаг при спирането. Слагаш ли предни спирачки - сложи и задни. Ефекта от предните е, че колата ще се изправя на предни гуми, задните олекват, АБСа бие и не спираш оптимално. Още повече, че в някой завой с развален баланс, може да се завъртиш, щото задницата олеква бая. Дори в момента, ако сложиш просто по-силни задни спирачки ще подобриш спирането доста.
  3. Още една А3ка мина през мен: Обобщено: Както и един Пасат 5.5 мина през операция за проглеждане:
  4. За хората които искат да разгледат и другите ми проекти и да имат мигновена връзка с мен - моля посетете страничката ми във FaceBook. www.facebook.com/farovemaster/
  5. Здравейте, Ще Ви пиша ЛС. Разбира се! Ако имате конкретен въпрос - обадете се на 0876500173 Здрвейте, Предлагам подобна услуга, разбира се. Отнема до 48ч. Всичко от изброеното го правя аз. Най-добре е да се обадите по телефона 0876 500 173
  6. Ауди А3 8L също е пословично с несветещите си фарове. Това Ауди дойде с "рециклирани" фарове при "колега". Стъклата бяха ОК със сложено фолио (нисък клас фолио със портокален ефект, което беше започнало да пожълтява) Първото нещо което видях, след като отворих фаровете е, че "колегата" смяташе че ремонт на инсталацията означава да изхаби една ролка изолир-банд. Аз смята, че трябва да изглежда ето така: Следващата стъпка беше да измеря какво всъщност предлагат тези фарове като светлина със халогенна крушка: Свещички - 11LUX След като сложих нов рефлектор на мястото на изгорелия такъв (явно рециклирането е представлявало само да се полира стъклото, да се овърти изолир банд по кабелите и да се боядисат в черно част от елементите), вградих усилен ксенон с крушки +200% и 55в баласти светлината която фаровете предоставяха вече беше ... 64 (шейсет и четири) пъти повече - 708 LUX Все пак, беше необходимо да се полира фолиото, тъй като то вече беше започнало да проявява признаци на захабяване. Крайният резултат е: Ето така се вижда вечер:
  7. Още едно Ауди премина през тази процедура: https://facebook.com/story.php?story_fbid=161765331889878&id=121085475957864&sfnsn=mo Така светеше преди: Така светеше СЛЕД: Така изглеждаха СЛЕД:
  8. Здравейте, Предлагам рециклиране на фарове, като специализирам в АУДИ. Рециклирането включва всичко онова от което фаровете биха имали нужда, според необходимостта на конкретните: 1. Полиране на стъклото до блясък перфектна прозрачност от вън и вътре. 2. Нанасяне на нов отражателен слой на рефлекторите. 3. Почистване, смазване и ремонт (при необходимост) на водачите. 4. Ремонт на изронена/нагоряла инсталация. 5. Защита на стъклата с висок клас фолио БЕЗ портокалов ефект. Най-важното от моята работа е, че работя така, както за себе си така и за клиентите си. Също така мога да предложа винаги професионално мнение и съвет. Цените са народни, но се определят спрямо сложността на проекта и обема работа. Предлагам голяма гама от ксенон, LED и обикновени крушки. Предлагам крушки с UV защита, за да не се разваля рефлективната повърхност. Вграждам и bi-xenon прожектори, най-долу може да видите снимки от ПРЕДИ и СЛЕД на едно Ауди А6 което беше със заводски Н1 със садени ксенонови крушки на късите и Н7 дългите, а вградих D2S прожектори с крушки Osram в късите и LED в дългите. Преди се виждаше така: Едва 20LUX измерени Ето така изглеждаха фаровете - матирали и ужасно изхабени. Виновникът беше рефлектора, който изглеждаше по подобен начин. А трябва да изглежда така : Стъклото Преди и СЛЕД: Ето така изглеждаше СЛЕД моята намеса Добре светещи и изглеждащи фарове. Ето така се виждаше СЛЕД Измерената светлина е 262LUX, което е 13 ПЪТИ повече от преди. Тук може да се види ПРЕДИ на една А6, която беше със насаждан ксенон на Н1 къси и Н7 халоген в дългите. А така изгледаше СЛЕД новия прожектор в къси (който свети И на дълги) и LED крушки в дългите. Можете да ме намерите на телефон 0876 500 173 или на страницата ми във FaceBook https://www.facebook.com/pg/FaroveMaster/
  9. Турбини да, мотор не. Звънете на телефон нула876 петстотин 173
  10. HEPBAKA

    Турбо К03-29 ъпгрейд?

    Взимаш си едно китайско К04 015 и си слагаш оригинална средна част. Всичко ще ти дойде към 1000лв. Ще бъде готово за около 220кс, но дюзите ще ги изтаваниш на 210 някъде. Ако колата ти има чип. Ако няма, ще трябва да проима. Един дол дренки са иначе като здравина. По-здраво трябва да е по-голяма топлата част за да не е толкова рестриктивна. само че тогава отиваш на колектор и чип минимум и доста повече лаг. Най-евтино ще ти е рециклаж. Обади се на GR Turbo. ще ти дадат по-добра цена. Мен ми взеха 480лв с 6м. гаранция. Реално, ако имаш познат с отстъпки - Мелет средната част е 300лв - другото нагоре е горница за сервиза.
  11. За 6 години по 1.8Т чисто като двигател съм дал пари за следните ремонти: А4 взета на уж 210к км сега на 300к км Турбина - рециклаж. Биелни лагери нови маслена помпа нова За 3г по 2.7Т взето на 322к сега 380к км Тапи и гарнитури на капаците на главите Т'ва е квото е директно свързано с мотора. Иначе като цяло ремонтите по 2.7цата са по-малко при мен, щото е гледана преди повече. По А4ката имам дадени към 8хил докато по А6цата са към 3000-4000 Като поддръжка цялата кола, заради усложняването в моторния отсег е между 0 и 10 пъти по-скъпо. По-скъпо е само ако трябва да се вади мотора (демек турбини или вериги), иначе да ти вземат повече заради това че е гъчкано ако ходиш в лъскав сервиз. Обслужване от-до за едното ми излиза 550, другото 750. Е, по-скъпи са някои неща, като х2 масло щото едното има 3.5л другото 7.5л, двещите са 2 повече и др. но като цяло са един дол дренки като пари. 200-300лв на фона на няколко години са нищо. Много повече ще глътне за дискове и накладки, разни датчици и тн.
  12. Аз си имам и 1.8ТQ и 2.7ТQ и знам точно каква е разликата, като модовете на двете са еднакви. Махнати катализатори. 1.8Т-то е на 100к км по-малко и е ужасно напъващо се извънградско. Дори да има малко по-добро обезшумяване на ДВГ при А6, спрямо А4, то пак не е като V6. Много по-мазен и комфортен е от 1.8Т.
  13. OK де, 155 да са не 140 - все са високи. Аз на 160 съм на под 3000 с 2.7Т. Важното е че не се чувства като напинящ се пинчер, както 1.8Т.
  14. 1.8Т е най-евтин, но V6 моторите са най-комфортни. Дори да е по-бавен 2.4, той не се усеща да се напъва нон-стоп като 1.8Т. Също така има повече сила в ниските, хем заради по-големия обем, хем заради по-високата компресия. Тръгването на 1.7т кола с ръчка 4х4 и 1.8Т е ... гадно. По-добре се справя в това V6цата. Магистрално 1.8Т на 4000 оборота при 140км/ч бръмчи ужасно. На същите обороти 2.8 също е на 140 ама е някак мазен и не натоварва така. Ако е автомат, то извън 4.2 и 2.7Т, другите са тотално спрели и то с уговорката че 2.7Т е с чип. Четири цилиндров мотор в А6 според мен е грешка, освен ако не цепиш стотинката на 2, защото се губи смисълът от комфорта в една лимузина, била тя на 20г. Имай предвид, че ако си перфекционист, гарантирам че по малки детайли като дискове, накладки, някой тампон, носач, датчик ще ти отидат едни 3-4хил лв за норматив. Тия коли са стари, но имат много неща за чупене за годините си. Имам две коли взети в много добро състояние и в рамките на няколко години си гълтат спокойно още 1 път стойността.
  15. Смятам, че ще е най-разумно от всичко, да си вземе едно A4 В8 3.2FSI, ако бюджета го позволява. Няма драмите на 3.0тди, ще е по-евтино от S4 B8. Ако не позволява - В6/В7 S4 с ръчка ще е чук. Не си заслужава за 0.5сек примерно, да ти е на главата помпа, дюзи, турбо, вериги и тн. наведнъж. На 3.2 се слага газ без никви драми, ако много кара.
  16. Влади, едно време се радваше на моето 1.8Т с недъгавата счупена турбина и чип от Богомил. На дали още си във Фейса, ама ей така - говорейки за вървеж, ежедневка, поддръжка, комфорт ... може някой път да пием по 1 количка и да те повозя на по-големия тръц ;).
  17. S6 4G е най-разумния избор, компромис между вървеж, удобство и поддръжка. С6цата ще ти скъса портмонето от вадене, според мен, а и остава доста ... controversial. На мен откровено ми е грозна вътре. Вънка е приятна. От към вървеж новите мерцали са по-по. Е63S-а къса Аудитата, а и ... кво и да си говорим на АМГ звука е скандален.
  18. Някое Леново Т450 или по-ново. Имам служебен Т440 със SSD и е достатъчно бърз за всичко освен игри. Филми не съм гледал но 1080р от YouTube е ОК. Мисля че на 4к вече се озорва. Охлаждането е чук. Доста стабилен физически, не е кекава пластмаса, а и не е забивал никога. Сега имам нов служебен НР ... ЕлитБук. За кофата е нов новеничък. Прегрява постоянно. Поне 2 пъти дневно рестартира от нищото. Всички колеги с такива пропищяха. Не съм гледал конфигурацията точно, но 1080р лагва.
  19. Автомата убива всякаква динамика у мотора. Реално колата има сила над 4000, сравнима със силата на ръкча. Преди това е по-комфортна, но и по-бавна. Ако караш на ръчен режим и я държиш в подходящи обороти, можеш да се доближиш до реалната динамика, но на автоматичен режим е ужас. Това е при 5 степенния. 4 степенния е още по-зле. Шанса да има нужда от ремонт на 22г. кола е доста голям - 2000-3000лв. Като вземеш предвид драмите на V8 (не знам този има ли вериги на валовете, както при С5) които са за още толкова, то взимаш 22г кола за 10000лв която може да глътне още 50% от цената си в рамките на няколко месеца/година. Ако толкова искаш Ц4 купето вземи си 2.2 - то поне е колекционерско и ако го стегнеш добре, можеш да му вземеш пари в чужбина. Ако ще даваш 10 000лв за нещо такова, търси си S6 С5 със ръчка. То пак може да глътне едни 2к за вериги, ама е по-нов модел поне. А ако така и така ще даваш пари за поддръжка на скъп кош, направо търси някво 4F, поне да е от това хилядолетие кола.
  20. HEPBAKA

    Лед светлини

    След като шофираш нощем, поръчваш си едни Q5 KOITO-AES би-ксенон лупи и си слагаш ОРИГИЛАЛНИ Philips 85122 крушки. Ако си с оригиналния ксенон си ползваш твоите баласти, ако нямаш оригинално ксенон си взимаш едни 55в (не е препоръчително, защото ще развалят рефлектора по-бързо). Това е най-добрата комбинация в момента. Със 55в баласти ще имаш около 4000-4500 лумена на фар. Ако това не ти стига и си с А6 можеш да си купиш още един комплект ей такива и да ги завреш в секцията за дълги. Връзваш ги паралелно и правиш т.нар Quad Xenon. Гарантирам ти че единичен сетъп от тея свети в пъти по-добре от заводските фарове, дори да са току-що рециклирани. Крушките също са важни, защото китайските по 20-30-50лв им бяга фокуса спрямо оригиналните и дават ДО 1200 лумена разлика на крушка. Предвид че халогенна крушка свети с 800-900, като спестиш 2500 лумена - все едно караш на 1 фар с ксенон. Друга опция е да сложиш лед на дългите, ама лед със ZES чипове - от тия с малките ЛЕД чипове, а не огромните. Те светят що-годе ОК, но по-слабо от ксенона. Все още няма ЛЕД крушки които светят по-добре от ксенона. Евентуално издържат по-дълго, но не светят по-силно, след като минат през оптиката. Това е заради кофти насочването на светлината която излъчват. @Krisko_A6 На А4ка със фейсови фарове ли си ? Как напъха ЛЕД-а предвид, че точно зад дългите е буксата на фара ?
  21. Крушките са ето тези Ето и снимки, за да добиете по-правилна представа, как светят в секцията за дълги. Къси, които са 35в ксенон заводски: Дълги+къси: Вижда се, че светят на всякъде, но ето и по-детайлна идея какво имам предвид. Светят много във височина: Къси: Дълги: Къси: Дълги: Къси: Дълги: Къси: Дълги: Къси: Дълги: Къси: Дълги: Къси: Дълги:
  22. Крушките са ето тези Ето и снимки, за да добиете по-правилна представа, как светят в секцията за дълги. Къси, които са 35в ксенон заводски: Дълги+къси: Вижда се, че светят на всякъде, но ето и по-детайлна идея какво имам предвид. Светят много във височина: Къси: Дълги: Къси: Дълги: Къси: Дълги: Къси: Дълги: Къси: Дълги: Къси: Дълги: Къси: Дълги:
  23. Само описаните части са налични. Колани нямам.
  24. Зависи какво имаш предвид - има читави такива коли. Просто не са на цената за 2 нови турбини. Има и такива читави но те са изключения.
  25. От 1 страна - купуваш кола на която само цената на Суапа и мотора е толкова. От друга купуваш нещо дето трябва да минеш през технотест, щото иначе може да ядеш голЕмо дърво. От трета - купуваш си 2.7Т с постно купенце на 1.8Т По-добре 2000лв отгоре за читаво 2.7Т седан ръчка (читаво документално и излязло така от завода - дали технически е читаво е въпрос на проверка и късмет) и без таралежи в гащите.
×
×
  • Create New...