Jump to content

Разход/разминаване


screammc

Recommended Posts

Здравейте...и аз като вас мога да се похваля с ново (старо) Ауди.

http://prikachi.com/images.php?images/752/8237752o.jpg

http://prikachi.com/images.php?images/753/8237753S.jpg
Имам няколко питания... 
Първо по разхода на борда ми дава извънградско 5.2 ( 6 скоростна кутия ) за изминати 120 км извънградско без да я напъвам много , но джантата ми е 17-ка ,което качва разхода.. Интересно е че заредих 30 Лева и стрелката се върна на старото място след изминалите км.. Тоест 30 лева за 120 км звучи някак си несвързано спрямо това ,което дава борда...

И после по другия ми проблем .. през няколко минути получавам някакъв звук в купето , който наподобява на ново Пежо примерно , което като няма гориво издава такъв звук. едно дълго тииит..Заредих гориво да изгасне лампата , но звука си го има и е мн дразнещ и мн на често , но на борда нищо.. Дано имате някакви идеи..на 1вата снимка над таблото се вижда някаква урудка , която не е фабрична и не знам какво е това.. има същото на мястото на имобилайзера и една червена до волана та 3 урудки .. аларми ли е какво е  незнам.. Мога да ги заснема , ако това ще ви помогне... Моля да се отзовете и помогнете на новия член на клуба :Д :dance:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най-добре напълни до горе, мини 100 км и зареди отново. Това можеш да го повториш няколко пъти, и ще разбереш какъв ти е реалния разход, а не по това което ти виждаш на око.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Публикувано (Редактирано)

Ясно де само дето от 5 литра на 100 км до 13 литра на 100 км разликата е някаква доста голяма ..

Цитиране на предходно мнение!

Редактирано от VBI
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

и още един въпрос като дам контакт някъде отзад се чува някакъв шум ,които малко след като запаля спира.. пак е нехарактерен..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега според теб как да гадаем странни звуци в колата ти какво означават ?

Разхода колегата ти е казал пълниш до горе минаваш 100 км пак зареждаш и това е...тия стрелкички къде се връщали преди и сега зарежи

Колата нормално ще ти харчи в София до 10 на 100 в града и около 6-7 извън зависи как караш...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Засичането става и на няколко пъти по 20 лева като държиш стрелката на безопасен минимум. С 20 лева нафта трябва да можеш да пътуваш на дълго 120 км спокойно, а не за 30 лева същото разстояние. Това до 110-115 км/ч на последна предавка, не със 160-180 км/ч. 

Имам бензинова V6 два литра и кусур и съм разбрал, че минава 100 км с 20 лева бензин и даже малко остават. Не съм пълнил догоре да засичам колко точно ще допълня на колонката. На много пъти по 20 лева и гледам какво минава. Не съм закъсвал за гориво от неочаквано повишение на разхода.

Редактирано от Andy
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен в града ми гори 20на сто а на дълго 9 на сто с ALT съм. На дълго 100 километра в час гори 9. С 180 гори 10 аиде ся го обяснете това

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...