Jump to content

Ламбда сонда


BVB.

Recommended Posts

Здравейте колеги. Появи се странен проблем. Колата губи мощност на бензин, след като се появи следната грешка 16518 - Oxygen (Lambda) Sensor B1 S1: No Activity

При изтриването и мощността се връща за 5 мин и пак се появява грешката, а с нея и загубата на мощност. Колата има и газ, но не иска да прехвърли незнайно защо. Четох теми, но решение не видях никъде. Ще съм благодарен, ако получа насока.

Редактирано от BVB.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Поиграх си с ваг-ком и видях, че независимо дали грешката се е появила, не прави правилна синусуида на напрежениего, а като се появи грешката - една права линия и толкоз. Пробвах я запалена на 900 оборота, ако има значение. Махнах каьявата букса, която се намира до казанчето за хидравлично масло и все едно нищо не махнах- никаква промяна. Паля трия грешката всичко се нормализира(освен това, че напрежението си седи на около 0.400...) и до 5 мин се появява грешката и пак повече от 4500 оборота на място абсурд. Дали е ламбдата в този случай или симптомите са вследствие на нещо друго?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди да се появи грешката ги променя, след това седи на 0. Буксата изобщо не беше мръсна... На бензин няма никаква мощност, на газ и с грешка и без грешка си върви нормално и разхода е нормален. На бензин всеки наклон максимум 40км/ч и 2000 оборота, повече не иска. Странното е, че на бензин върви само с леко натиснат педал на газта, например на средно положение натиснат започват да падат оборотите, а докрай натиснат само вдига шовече шум, но пак не набира. Не знам просто, мислех дросела да не е, но тогава и на газ се очаква да има проблем, а и оборотите не ми играят. Дебитомера си работи, ламбдата работи докато не набие грешката..

Редактирано от BVB.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен сондата не работи, дали има прекъснато кабелче или е сдала багажа не знам/

 

 

 

Паля трия грешката всичко се нормализира(освен това, че напрежението си седи на около 0.400

 

В това напрежението да стои на 0,400 няма нищо нормално. Съответно и затова компютъра ти набива грешката, че сондата не отчита активност. После вече сигурно двигателя работи в някакъв авариен режим. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...