Jump to content

Няма ESP/TCS


ANikoloff

Recommended Posts

Здравейте колеги. За съжаление проблемите започнаха да се появяват един след друг... Имам Audi A3 8P 2003 година. Има си ESP, TCS, ABS...., само че проблема е, че не работят. За ABS- а не съм проверил, защото не ми се е налагало да натискам до толкова спирачката, но другите две със сигурност не работят. Не свети никаква лампа, както при даване на контакт отново не светва нищо. Проверих бушона отстрани  на таблото, номер 2 е 5А, но си беше добре. Смених го, пак същата работа. Натискам копчето ESP, задържам го по 1 минута, но нищо не се получава. При рязко подаване на газ колата си върти гумите постоянно. Дали имате някакви идеи къде да търся проблема? При диагностиката не излизат грешки.

Редактирано от ANikoloff
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При диагностиката не излизат грешки.

Ела да ти направя пълна диагностика на компонентите на колата. Все още не съм виждал 8Р от 2003-та, което да не набива нито една грешка... По-скоро, не го четете по CAN. Редактирано от bsdnikolov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Колеги, благодарение огромната помощ на колегата bsdnikolov успяхме да разберем и да оправим проблема. Беше в steering angle sensor. Не можеше да се адаптира и това се отразяваше на ESP-то. След смяната му всичко се оправи. Като грешка при диагностиката излизаше: Steering Angle Sensor G85 ; No basic or incorrect adaptation. А относно това, че нямаше никаква индикация, явно съм попаднал на не рядко срещаното явление да махат или скриват диодите зад таблото. За това не е светело.

Редактирано от ANikoloff
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колегата вече е и с възстановени warning индикации на таблото. Колко топчета дунапрен бяха набутали по таблото...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 year later...

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...