Jump to content

7G Multitronic скоростна кутия,смяна на масло ?


ashford

Recommended Posts

Здравейте! На скоро си купих ауди а4 2.0 TFSI   2007 година.Кутията ми е 7G Multitronic а въпроса ми е дали трябва да се сменя маслото на тази кутия.Едни казват да на 50000-60000 е хубаво да се сменя други казват на тази кутия маслото не се сменя (което лично на мен не ми се вярва) Ако някой е компетентен по-въпроса ще се радвам да чуя мнението му.

 

Поздрави !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз не знам колко съм компетентен или не компетентен . Но по една проста логика знам че ако го смениш лошо няма да направиш ....аааа и смени го сас точно същтото ....ако ше го сменяш само да кажиш че си го сменил и налеш квот си намерил ...по добре остави старото ....

При новите аудита дет са с DSG скоростни кутии се сменя задължително ....те видяха че мултитроника почват да дават проблеми като не го сменят и при новите започнаха задължитешно да го сменят маслото

Редактирано от S lain
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мултитроника е повече от задължителна смяната на маслото и филтъра на 60 000 км.Говорим за външния филтър ,че на повечето хора с този вид кутия външния им се струва скъпичък и започва някакъв напън за смяна на вътрешния дето е в кутията :hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Честито, колега, че си взел най-яката автоматична кутия! Да гледаш как оборотите стоят точно на 2000, а колата ускорява е незаменимо чувство! :top:

 

Ауди препоръчва да се сменя маслото на Мултитроника на 60 000 км или 3 години. Не препоръчва да се сменя скъпия филтър, така че няма нужда.

 

Има нещо друго - ако сменяш маслото чрез източване излизат само 4-5 литра от 7-те литра които са в кутията. Така че е хубаво да го смениш още веднъж след 1000 км да кажем. Също нивото на новото масло трявба да се измери при точно определена температура (май беше под 65 градуса) на кутията, която се вижда на единия от каналите на ВАГ-КОМа. Така че си намери добър механик който е запознат с тези работи.

 

Може да се изсмучат целите 7 литра на веднъж със специална машина, но само големите сервизи имат такава.

 

Виж тези два линка - отансят се за Б6 но при Б7 положението е същото:

 

http://www.audiworld.com/forums/a4-b6-platform-discussion-34/audi-a4-2003-frontrak-b6-cvt-multitronic-oil-fluid-change-flush-2853167/

 

http://www.furitech.com.au/index.php/audi-a4-o1j-cvt-transmission-fluid-change/

 

И ти препочъчвам да го направиш когато е по-студено времето, защото имаче ще чакаш поне час температурата на кутията да падне от 90 на под 65 градуса.

Редактирано от CVT
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...