Jump to content

S lain

Members
  • Мнения

    120
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от S lain

  1. Според мен никаква разлика няма... Сменят се само буквите. Търси си компресор на денсо или Хела. Да отговаря с твоя, че ги има на добри пари нисенс също не са зле. Ако един оригинален компресор струва около 1400 лева. На денсо или Хела може да ги намериш за по 500 и проблеми няма да имаш. Твоя ако не лъжа с оригиналния номер на Ауди пак Денсо пише на него...
  2. S lain

    смяна съеденител

    800 лева максимум.... Нов на ЛУК... Влез в аутодог и си го купи за толкова. Комплекта дето пише luk DMF идва със всичко. На sach излиза малко по скъп, но са около 90 лева.
  3. Да имат всичко.
  4. В Кайлъка ресурс, последните два гаража от дясната страна ти бях казал...
  5. И двата са добри... Ако ще ги купуваш от този линк които си посочил. Може да погледнеш autodog. com... От едно и също място пращат и едните и другите само че в аутодог ще ти излезе по евтино. Изчакай отстъпката да стане 24 или 25 %
  6. S lain

    Пали и след 5 мин. гасне

    За диагностика не трябва да е качваш някъде . Прави се и на земята .Прочети коментара на Нико и като се върнеш донеси резултата от диагностиката .
  7. Не повече от 4 бара трябва да прави ... Запалена студена при нормална работа стой на 4 бара ( щото е гъсто маслото ) после с топъл двигател пада на 2 бара на ниски обороти . При подаване на газ трябва да качва до 4 бара . Тоес минимално налягане 2 бара максимално 4 бара . Един манометър за мерене на налягането струва 40 - 50 лева .....
  8. S lain

    А4 b7 придърпва

    Значи за пристъпването най вероятно е зацапана геометрия на турбото .....трябва да се погледне добре от някой които е в час с темата .....и за паленето също от някои които е само че в друг час със темата .... Тези двигатели палят по две различни карти ( начини по точно казано ) студени палят по един начин и топли по друг ( при топлия старт двигателят трябва да достигне определени обороти 200 или повече ,че да запали ) решение на проблема .... Добър акумулатор със стартова ток , (РЕЩАВА ВРЕМЕНО ПРОБЛЕМА при някои случаи ) . Втори вариант репрограмиране на компютъра и намаляване на параметрите при топъл старт . След добро чипосване проблема изчезва ,защото именно един от тези параметри се изменя . Ако не сте привърженик на чипосване на колата просто посетете кадърен майстор които се занимава с такива неща и да ви измени параметрите за топлия старт ...Има трети и четвърти начин които не ти ги препоръчвам щото са доста примитивни и просто няма смисъл да ги правиш .... Иначе на двигателя нищо му няма ,просто така е програмиран от завода .... Не само твоят , всички са така . Успех със разрешаването на проблемите ....
  9. S lain

    Трудно палене b6 1.9 avf

    Според мен , въздух във системата . Тресе докато качи нафта . И запали . Провери маркучи за нацепване . Сети се дали не започна от последната смяна на горивен филтър и прочети коментарите на другите колеги за гумичките ...
  10. S lain

    Климатик компресор

    Със същият проблем съм , само ,че съм със следващата шаиба след твоята която не пада . Почти 100% съм сигурен ,че шумът идва от лагера на самата шаиба . Но не съм го сменил още щото при мене пък така се е загегнало капачето на шаибата ,че няма отвъртане . Поръчал съм си нова шаиба но не съм е получил още . До петък трябва да пристигне . Ако намеря време да е сменя събота или неделя ще пиша ,дали е от шаибата или е самият компресор . Иначе проблема ми е същият .
  11. Какъв ти е компресора ? Ако е постоянно включен не си заслужава даже да го търсиш и втора ръка . Ако е постоянно включен ,тези компресори по принцип не подлежат на рециклация защото трябва да им се смени всичко . Излиза по скъпа рецилацията от нов . Моят след смяна на ролката изкара още две лета и направо затегна отвсякъде и счупи корпуса . А като оправих ролката му смених и маслото . С празненето свалянето, почистването смяната на маслото после зареждане с фреон и ролката ми излезе почти колкото платих новия компресор след две лета . Даже две лета не изкара . Тоест похарчих пари за два нови компресора а всъщност купих един .Аз мисля ,че тези компресори имат живота си програмиран. Като тръгне нешто по тях или почнат да шумът ,много време не изкарват . Аз не съм специалист в компресори все пак ,просто споделих случилото ми се .
  12. В каилъка ресурс в дъното гаражаите от дясната страна .
  13. Аз в Плевен го сменях щото там намерих тази цена за смяната .А пък и маистори не го претесняваш ,че му стоя на главата . Аз защото не обичам да оставям колата на никои да бърка по нея когато аз не съм там. В други сервизи ми изкаха почти двойно за същата работа даже и с китайски компресор . ААА и да уточня . Цетката също е смениха беше включена в цената .
  14. От къде си ? Аз сменях миналата седмица . Компресор на денсо (нов ) 6seu14c с нов радиатор работа и пълнене с газ . 860 лева .
  15. Даи повече информация . Примерно като въртиш на стартер пишек от ауспуха излиза ли ? Как смениха сегментите майсторите , по главата кви гарнитури смениха ? Кажи на тандем помпата с коя гарнитура си ?С ламаринената или с другата ? На диагноза кво показва ? То и да изка да ти съдейства човек трябва да е на налучкване според мен . Ти добре си търсил нещо по темата . Ма твоите симптоми са много страни . Така че .......твоята тема е първа .
  16. S lain

    няма парно а4 b7 2.0 ALT

    Малко уточнение от моя страна че гледам че колегата Нико ме е корегирал . И е прав . Винаги адмирирам неговите отговори. Написаното от мен с термостата и дебита на помата беше на база ТЕРМОСТАТА ОТВАРЯ И В ТЕНЖЕРА С ТОПЛА ВОДА.Без налягане и без дебит. Това за термостата, а при положение , че колегата пише че при подаване на газ циркулация се получава интерпретирам ,че термостата влиза в контакт с водата . Просто изках да кажа не му е нужно определено налягане или определен дебит за да отвори. Мисля че сега е малко по разбираемо. Малко неразбираемо бе написано просто от моя страна. Просто мисалта ми беше друга . Написаното от Нико е много по точно обяснено и синтомите са мног точни . Успех с ремонта и дано да е нещто незначително . И да не забравиш да напишеш каква беше аварията .
  17. S lain

    няма парно а4 b7 2.0 ALT

    Налягането или дебита на помпата няма нищто свързано с термостата. Или за мен е било винаги така. Термостата отваря и затваря и без дебит . Провери фланеца както пише колегата, за теч от водната помпа . Огледаи много добре от двете страни бкока и главата. И при студен мотор преди да запалиш отвии капачката на казанчето и виш при самото отвиване дали ина вакум или налягане в казанчето . И в какво количество е . Става наи добре след дълго каране да се остави да изтине напълно и тогава отвърташ . Примерно прибираш се вечер гасиш и на другата сутрин преди да запалиш отвърташ капачката на казанчето.
  18. И аз залагам на някои датчик. Провери ги дали са си със параметри които трябва да са. Защтото има един дава сигнал на точно 98 градиса точно да включва перката. Ако някои го е бъркал преди това. Тои е абсолютно същтия на цвят големина и така на татък ,но просто дава сигнала на по висока температура. Аз ако бях на твое място бих започнал от там с проверките .
  19. С bosse ли си ? Увери се че е говоритела . може да е някои кабел ....Много страно ми се струва това с тонколоната ????
  20. S lain

    АВТО ЧАСТИ

    За какво ?
  21. Караи си е така,че точно тоя двигател ако тръгнеш да го правиш да пали .....по добре се откажи . Иначе добра си е колата но си има своите недостацъци с годините ...Щте ти побелее косата и щте ти се скъсат джобовете преди тя да запали кат хората.
  22. Вземи един дезодорант обикновен, на основа на спирт. Махни трабара от филтъра и някои да ти пръска в трабата с дезодоранта и ти опитваш да запалиш.РАЗБИРАШ КАЛ НАЛИ ??? И пиши дали е припукала, запалила или кво прави двигателя. Но сложи филтъра на място както трябва да си е .
  23. Не е от филтъра бях почти сигурен . От мръсен филтър не са такива признаците. Като махна стария филтър вода имаше ли вътре ? Що не го провери .
  24. S lain

    Проблем

    Комби ли е колата ?
×
×
  • Create New...