Jump to content

Въпрос за ауди a3 1.9tdi 110hp топъл старт


Montancho

Recommended Posts

Здравейте, колеги имам следния въпрос, закупих си ауди а3 1.9tdi tdi 110hp 4 врати, така когато колата е топла пали отлично, когато е загряла има едно въртене от 4-5 секунди. Оправих проблема, смениха ми настройката от ръчна скоростна кутия, към автоматична на един датчик, обаче идва въпроса ми, това дали ще повиши разходя на гориво. Майстора ми каза да го следа разхода, все пак сега е зима, но ... :) Дайте вашите мнения, това увеличава ли разхода на гориво ?

 

Поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много е вероятно да я направи по-мудна. Разхода зависи главно от тежестта на крака ти.

Това, което майстора е направил, е маскиране, а не решаване на проблема.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Лекуваш пневмония със сироп за кашлица..

При мен виновникът се оказа стартера. След много четене, му направих профилактика и смяна на четки. И вече си пали както требе, дори и гореща.

Един съвет- не ходи повече при този "майстор". Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря Ви, колеги за съветите и какво да направя сега , за да реша проблема ?  Колко струва профилактика на стартера и смяната на четките ? :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Профилактиката на стартера е около 70-80 лв с труда.Провери си и акумулатора в какво състояние е.С прекодирането на автоматик,се променя и управлението на турбината,което може да доведе до бързо зацапване на геометрията.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Та колеги, колата найстина е по мудна и не ми харесва утре или други ден ще отида при майстора да си го направи както си беше на ръчна скоростна кутия, иначе акумулатора е Exide на 1 година е отличен е. Предните колонки са избушени и ме дразнят мисля да ги сменя тази седмица, ориентирал съм се към Alpine SPG -13 C2 какво е вашето мнение ? Също така колата е с гуми M+S и върви ужасно искам да си купя 15-ки джанти и да си купя гуми, според вас каква е реалната цена на хубави , запазени джанти 15 цола(желязо). Поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 weeks later...

Колеги това  не сме го пипали пак колата  ми е на както трябва на ръчна скоростна кутия, но пак пали  една идея по-трудно когато е топла, но това не е болка за умиране, също така поред мен не ускорява всеки пък по един и същи начин, има моменти в който е доста по-мудна. Кажете мнения по този въпрос. Поздрави! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Да нешата са така както ги е описал колагата Брезел. Да не забравяме че действителноста в БГ е малко по различна, повечето хора не могат да си сменят акумолаторите през 2-3 год и да си правят профилактика на стартерите през същия период, така че  това решение е за предпочитане. Е разбира се когато се прави чиптунинг, тази услуга с проблема с топлия старт е безплатна.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...