Jump to content

Octavian_stz

Members
  • Мнения

    28
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Octavian_stz

  1. Ако таблото ти е ММ4, стигането до диодите на подсветката е доста трудно и има опсаност да изпочупиш, стъпковите мотори и още други неща. По-добре карай така, и ако таблото ти е ММ4, то пеи последваща повреда /тези табла са много проблемни/, може да се види и тази 'дреболийка' ;-)
  2. При много табла ММ4 на Ауди А3 е така. Светва лампата за резерва преди първата червена черта. Показанието на стрелката за горивото, не показва реално литрите гориво в резервоара, а е и функция и на разхода на гориво. Някой модели коли имат настроики на колко литра да ти светва лампата за резервата, тука не ми се е налагало да го търся това. Карай си колата без да се притесняваш от това и знай, че ако искаш да си запазиш датчика за гориво изправен по-дълго време, наливай до максимума и зареждай отново, като влезеш в резервата.
  3. Използвай оригиналната букса и ако всичко в контактния ти ключ е наред , няма да имаш проблеми. Тука няма такова обучение.
  4. Само стъклото, не може да се смени. Сменя се заедно с предната на километража черна пластмаса която се закопчава към задния капак с 4 щипки и 3 видийки.
  5. Octavian_stz

    Проблем с ESP/ABS

    Обикновенно при тази грешка н а 90% имаш проблем вътре в самия блок на АБС-а. Блока трябва да е ABS 8.0. Другите 10% са за лоши-окислени връзки в буксата или в предпазителите. Това можеш и сам да го определиш, за pyrwoto ти е необходима професионална помощ.
  6. Да нешата са така както ги е описал колагата Брезел. Да не забравяме че действителноста в БГ е малко по различна, повечето хора не могат да си сменят акумолаторите през 2-3 год и да си правят профилактика на стартерите през същия период, така че това решение е за предпочитане. Е разбира се когато се прави чиптунинг, тази услуга с проблема с топлия старт е безплатна.
  7. ИМА ОПРАВЯНЕ! Направил сам над 30-тина такива табла. Много от нещата по тези табла се ремонтират успешно и с гаранция! Е понякога отнема доста време нерви и средства, но всеки сам си приценява и решава.
  8. 1. От къде си? Кой град? 2. Ако все още не си отстранил проблема, звънни един телефон, за да обясниш някой неща по-подробно, мисля, че нещата могат да се оправят.
  9. От кой град си? Ако си близо до Стара Загора или ми изпратиш таблото мисля, че ще може да реша проблема ти.
  10. Не е задължително да търсиш ключар и в автосервиз могат да ти направят смяната.
  11. Ако таблото е ремонтирано както трябва, то трябва да изкара повече от такова неремонтирано табло! Замислям се да ти кажя, че при някой модели табла например при Рено СценицII може да изкара и повече от ново... но все още не са минали 6-7 год. за да се убедя в това.
  12. Снимай го отпред , отзад и самия етикет с надписа и ми прати снимките. Трябва да може да се ремонтира този проблем.
  13. Кой е производителя на таблото ти? VDO, Bosch Motometer, Magneti Mareli?
  14. Ако таблото ти е 'VDO' възможно е да е от това само, ако е 'Magnet Mareli' проблема е в таблото най вероятно.
  15. На хората с китайските пръчки и командерчета, МНОГО Внимавайте, с по-новите Аудита! Има случай когато дори само прочитането на километрите с някое 'китайско изчадие' без корегирането им , може да ти скапе километража!
  16. тговарям директно на въпроса ти: Тези табла са доста здрави и надежни и нямат фабрични проблеми, както таблата на някой други модели Аудита. Проблема е някъде другаде... ;-)
  17. Здрасти, По беглата информация която даваш най вероятно проблма ти е в самото табло. По принцип тези табла се ремонтират успешно, говоря от собствен опит, доста съм направил, но дават доста разнообразни проблеми. Ако желаеш звънни един телефон да доуточним проблема.
  18. За твоята кола, може и без КАН. Ако таблото ти е френско производство и на него пише Jaeger, ще имаш проблеми с таблото, доста се развалят и не са от най-приятните за ремонт.
  19. Octavian_stz

    Табло

    Тези табла обикношенно се ремонтират доста успешно!
  20. Колега, винаги когато работиш с хора можеш да им свалиш от цената, за твоя сметка стига човека срещу тебя да не е някой всезнаещ празноглав форумджия, да не е някой дошъл на лафче 'само да те пита' и да ти загуби време за което би му свършил същата услуга. Когато човека умее да цени твоето време, ти можеш да му спестиш от неговите пари. Не съм ли прав ;-) А относно цената за разкодиране, мога да ти кажа, че има по стари модели радия за Ауди /например Gamma II, III и др./ , така наречените 'с керамика', които не струват и 5лв, а корекното му разкодиране /без странични последствия в работатa му след това/ отнема няколко часа, да не кажа един ден! Та ако те попитат за такова радио какво ще му кажеш на човека? Ще го излъжеш, че не можеш да го направиш ли? Мисля, че е корекно да му кажеш колко ще му струва и че според тебе не си заслужава и радиото е за коша, но той сам да си реши.
  21. Octavian_stz

    Проблем с табло А4

    да, сменя се само дисплея.
  22. "максимална корекция" на кое??? ландаинтегратор, рег. на всмукния въздух ли?
  23. Работата намирисва за проблем в блока
  24. Колега Creative89, Искам да те попитам нещо. Ако радиото ми го подари някой и не ми струва нищо на мене, за без пари ли ще ми го разкодираш? Ракодирането на такова радио изисква малко умения и техника, и менно тука издахват 'интернет разкодировачите', които не са дали пари да си купят нищо! Мисля, че колегите са постъпили доста корекно, като са му обявили цената за техния труд. В този нашия град, е пълно с хора посредници, които ще го занесат някаде, и ще си приберат горницата, а има и сервизи, където като идеш да си го получиш разкодирано, ще те поставят пред свършен факт и ще ти кажат, че този модел се правил по-трудно и щяло да ти струва не предварително казаните ти 10лв, а 20лв. защото се били объркали. А цената за разкодиране на такова радио си е 15-20лв, зависи колко ти е симпатичен клиента Уважавай качествения труд на човека срещу тебе, ако искаш да уважават и твоя труд. Като не ти отърва цената отиди другаде, явно ти не си клиента за този майстор.
×
×
  • Create New...