Jump to content

Грешки на имобилайзер


stefan4uk

Recommended Posts

Здравейте,днес реших да пусна VCDS да направи пълно сканиране за грешки.Откри ми две грешки на имобилайзер.Не мога да разбера какво означават,пише си "ключ"и някаква "лампа".Отскоро имам колата не съм свалял таблото за да видя дали всички лампи са там,не зная дали има специална лампа на имобилайзера.Колата е 1.9 тди 1z 96г.Когато я купих ми дадоха само един ключ.Няма дистанционно,нямам аларма,нито има на ключа бутонче.Обикновен ключ,имам централно и чрез ключалката на вратата си заключва и отключва-нямам проблеми.Нямам проблеми и с палене,пали си веднага и върви всичко е добре.Просто така реших днес понеже си купих кабел и реших да пробвам.Сега се чудя че има вероятност джамбазите да са ровили и да са махнали имобилайзера което е добре за мен,и затова да дава тези грешки а може да е друго и се притеснявам да не ми направи проблем на път.Гледах и в каталога за грешки от немски пак така си пише както го показва програмата-"Ключ"и "лампа-маса".Моля някой да помогне какво точно означава това-ето и снимка за да видите http://relhostpic.eu/images/2016/01/29/c8fK4.png

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Лампата за имобилайзера се намира при оборотомера ( точно под опашката на стрелката когато не е запалена  ) Оранжева е и би трябвало да светва винаги преди да я запалиш и да гасне ( това показва че дадения чип в ключа е съвместим с чипа/антената при волана ). Имобилайзера се маха с препрограмиране на чипа на компа ( културно махане ) лампата остава постоянно да свети ( освен ако не се махне ) . За хамалски ( изтръгване ) не знам дали ще стане. Джамбазите използват една джаджа която вкарват там където се слага VAG-COMа и се пали с ключ без чип ( така са ми казвали хора от авто морги защото и моя имоби. дава редовно грешки и не мога да запаля )
Ето лампата къде се намира и какво представлява - снимката е взета от чичко гугъл

post-61639-0-84711300-1454145752_thumb.j

post-61639-0-84711300-1454145752_thumb.j

post-61639-0-84711300-1454145752_thumb.j

post-61639-0-84711300-1454145752_thumb.j

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей,благодаря че ми отговори,но моето табло е същото само че по средата има четири големи лампи квадратни и мигат като дам контакт и след като запаля изгасват.Гледах оборотомера но няма как да видя колко лампи има там трябва да сваля таблото.Като дам контакт при оборотомера свети само една жълта лампичка за подгряването на свещите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако няма лампа сложи и ако свети постоянно значи имобилаизера е махнат. Ключът ти може да няма бутон но вътре има ампула ( при мен като го клатя се чува леко тракане ) ако няма ампулата няма и имобилаизер 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ампулата е залепена и не тябва да трака, защото е възможно да се счупи. Премахването поне както аз съм го правил е със ImmoEmulator(презапояват се 3 жички), който струва към 25 лв в keybg, но след тази процедура дори не слетва жълтия ключ и проблемите с имобилайзера приключват. А иначе immo baypass za obd-то си продават на цена около 100 лв, но тогава свети жълтия ключ но въпреки това колата си пали. Така става и след като въведеш пин кода в Instruments на VCDS, но не започнеш процедура по обучаване на ключове :) Виждал съм грешка за изгоряла крушка на Airbag, така че може би прави чек и на другите и да ти е изгоряла тази за иммото.

Редактирано от MilenF
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...