Jump to content

Смяна на съединител


turbo_quattro

Recommended Posts

Здравейте колеги! Отново имам нужда от вашата помощ. Мисля че съединителя ми е за смяна, при потегляне най-вече по нагорнище цялата кола претриса и то доста вече, при по рязко потегляне усещам как оборотите се вдигат а пък автомобила не ускорява осовено и за това смятам че съединителя си е позаминал вече. Искам да ви питам как стоят нещата със смяната на съединител задължително ли се сменя комплект или първо се сваля скоростната кутия и се преценя дали се сменя всичко или само феродовия диск. Комплекта какво съдържа? Каква марка ще ми препоръчате и от къде да го закупя, също така искам да ми препоръчате доверен майстор или сервиз в Бургас. Какво друго е добре да се провери при смяната на съединителя? Благодаря ви предварително!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най-добре е да се смени целия комплект , който включва феродов  диск , притискател и лагер. Аз бих го взел от Коко от форума , защото ще ти предложи оригинален на добра цена. Не си струва да се монтира евтин , защото притискателите са с много лошо качество и не изкарват много . 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За тази марка ми говорите нали така "SACHS"? Какво друго е препоръчително да се прегледа при сваляне на ск. кутия.. тампони? Как вървят цените за смяна на съединител?

Редактирано от turbo_quattro
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може да се смени задната семерина на коляновия вал, профилактично. Цената която аз знам за Търново е 100-150лв, зависи от майстора.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз свалях полуоски , кормилни щанги , магарето и скоростната кутия.  Спомням си , че най-много се измъчих с обратното слагане на долната помпа .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей колега аз сменях съединител на мойта бабичка миналата година сложих комплект на Luk  на добра цена само 270 лева полуоските се свалят от вътрешната им страна не е много голям филм трябват ти още 2-ма приятела и си готов със една гидория и няколко ключа го направих това упражнение за полуоските имаше една звезда, която взех от един майстор иначе за сега нямам оплаквания колата е карам всеки ден и си е настъпвам, дърпал съм и други мпс-та и се държи за сега много добре ако искаш пиши на ЛС за подробности. Спорен ден

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

То от завода не излиза на тия пари :)сигурно е заводски рециклаж

Цитиране на предходно мнение!

Редактирано от VBI
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...