Jump to content

Ток за парктроник


Satori

Recommended Posts

Здравейте колеги,

взех си един парктроник с 4 датчика и само звукова сигнализация, но пише да не се връзва към акумулатора,че точи много ток. Та как да го свържа че да работи само на контакт?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре, а можеш ли да поясниш като пробия и вкарам кабела и сензора от къде мога да издърпам кабелите? Смятам устройството да е или в ляво, или в дясно на корите на багажника(зависи къде е светлината за задно). Като цяло само тва не съм измислил засега. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз си монтирах подобен наскоро. Аудито ми е седан. Имам светлина за задна скорост и от двете страни, но е по-удобно в дясно, защото има място за кутийката точно до помпата на централното заключване. Има и гумена тапа отдолу, удобна за прекарването на кабелите. Пробиването на отворите за датчиците за мен беше голям филм. Самия датчик трябва да е на минимум 30см от земята за да отчита вярно. На бронята на седана (и със заводското окачване), това се пада точно през гредата зад бронята, която е дебела 3-4мм и е от някаква алуминиева сплав. Пробивах я 2 дни с един умрял винтоверт и коронката от комплекта на парктроника, но в края на краищата успях и се получи добре. Ако не бързаш, мога да ти направя снимки тия дни.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

Такаа, надупчих бронята, сложих датчиците, прекарах кабелите, но като свързах пробно веднъж - нищо не стана (свързвам на 3то и 6то краче от буксата на задните стопове), завъртях кабелите да не би китаеца да е объркал цветовата схема, пйкна, взе да работи, но затворих вратата на багажника и спря. След това не ме светят светлините за задно движение. Кой бушон е за тях? Проверих 13 и 22 и двата са здрави.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Реших си проблема, изгорял бушон 15 ампера на средната колонка най-горният (тва от големите бушони). 

Да обясня за свързването на буксата - червеният кабел от комплекта на парктроника се свърза към кабел номер 3 на буксата,това е плюсът явно, а черният към номер 6,където са 2 червено-кафяви кабела. Така парктроникът работи само когато включите задна.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...