Jump to content

БКД и "продухване"


EmilDyulgerov

Recommended Posts

Здравейте колеги,

Карам а3 с БКД двигателя, който фабрично се води, че е без ДПФ. Както всички останали колеги с дизели и аз знам, че от време на време двигателят има нужда от прословутото "продухване". Въпросът ми е: има ли нужда при мен от подобни действия или няма смисъл точно при този двигател? Като цяло, искам някой който наистина разбира, да ми даде няколко съвета относно поддържането на БКД мотора. Не говоря за смяна на масла, филтри и тем подобни, а за някои "тънкажи", ако ме разбирате :D...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако караш като баба до 2000 об/ мин и само градско, има нужда от допълнително продухване. То се прави основно заради геометрията на турбото, катализатора и да поддържане добри стойности на дюзите.

Ако обаче я натискаш чат пат в града и излизаш извънградско често не ти трябва допълнително изпъване. Ако все пак се съмняваш, може да излезнеш на магистрала, набий 4- та или 5- та и карай 20- тина минути около 3000 об/ мин. 

Редактирано от baha
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Определението "баба" явно ми подхожда доста... Хахаха! Утре ми предстои ходене до морето, така че ще я сръчкам здраво, че отдавна не съм излизал извън града ( поне 20тина дена бабешко каране ). 

Ако други колеги имат мнение по въпроса, ще съм много благодарен да го чуя:).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

След доста агресивни ускорения, поддържане на високи обороти на магистралата и добавка на бардал за почистване колата е като нова. Изключително много се промени ускорението, не пуши черно при изцеждане и двигателят започна да работи много по-меко и по-тихо от преди. Явно дори и без да има ДПФ, двигателят се нуждае от малко агресивно каране извън града. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...