Jump to content

Въпрос относно MMI 2G

Doncho Indzhov

Recommended Posts

Здравейте колеги,

Имам следното искане: на километража ми дисплейя за мми, ми излиза всичко в червено и не ми изписва средната скорост с която се движа(няма тази опция предполагам). Можете ли да ми предложите човек, който се занимава с подобна елекроника, за да ми ги добави тези неща и по възможност да ъпдейтне мми и да мога да използвам картите за 2016 година. 

По възможност, ако може човека да е от Старозагорска област или някъде около нея, ако няма, може и на по-далечко.

Благодаря, поздрави!

Ето снимка на това нещо. Как изписва скоростта(100 km) на екрана.
hqdefault.jpg

А за първото ми питане, относно червено. Имам предвид, как този дисплей в средата, надписите му са в бял цвят и стой много по-свежо, отколкото моя, който всичко е в червено, по-долу снимка:
maxresdefault.jpg

Твоя дисплей е монохромен и затова е само в червено (и жълто). Таблото от първата снимка е с цветен ФИС.

Всъщност скоростта може да я изписва и монохромния дисплей, само че трябва да се ъпдейтне. Иначе другото е така. Трябва да си смениш таблото с цветно такова, ако държиш на цветния дисплей. Като фунционалност са едни и същи, само цвета е различен. При фейслифтовото табло вече има и няколко нови функционалности, които не мисля че всичките може да се подкарат на пре-фейс кола или са свързани с фейслифтови екстри.

това е фейсовото табло, цената е както го спазариш (около 300лв), но сложи цена за монтиране, прекодиране, сверяване на километража и махане на CP, и евентуално флашване до последната версия...

IMG_2087.JPG

Edited by Manniakk

Здравейте, благодаря за отговорите. Нещо не съм съгласен с последният пост, защото съм виждал цветен дисплей и на преди фейслифта. Може би трябва да се взема само дисплей-я и да се монтира и кодира? 

Колегата не твърди че няма пре-фейсово цветно табло, а споделя личния си опит. Само дисплея не можеш да смениш. Поне не съм срещал някъде изобщо да се споменава като възможност. Цветно пре-фейсово табло може да намериш на всякаква цена, зависи колко дебнеш из ибей и подобни, но най-често вървят в диапазона 100-200лв.

Преди 8 часа, kainy написа:

За 100 - 200 лв. табло с цветен ФИС ще е астрономически късмет да се намери. Аз от 6 месеца търся такова за моята А4 Б7 TFSI на по-разумна цена. Намерих едно в eBay обявено за 325 евро. Предложих му миналата седмица 200 евро - времето изтече не ми отговори. Предложих му днес 210 евро и току що се съгласи. Като гледам с доставката ще ми излеза едно 500 лв.

Edited by VBI

Не знам, ама мен ме надцакаха преди 2-3 месеца с 5 лева за фейслифтово табло, което се продаде за 75... лева :). Изпадат. За 4F специално се намират повече, а и тука из моргите има бол.

Изглежда че за дизелите се намират по-лесно. Аз като търсех само на дизелови се натъвках.Това което ще купя след малко е единственото цветно за моята кола кеото успях да намеря, така че нямам избор.

Само дето това от аллегро е испанско а от еBay е унгарско (като моето в момента). Дано това да няма значение.

1 hour ago, Doncho Indzhov said:

Здравейте, сега и аз ще се разровя из "allegro.pl", но можете ли да ми дадете номер на това табло, по който да търся?

Колега, дай си ВИН-а за справка! Не е лошо да дадеш и номера на сегашното си табло за по-сигурно. Ако имаш VAG-COM можеш да го видиш без да го сваляш. Пример (това е сегашното на моята кола):

Address 17: Instruments        Labels: 8E0-920-9xx-8EC.lbl
   Part No SW: 8E0 920 901 E    HW: 8E0 920 901 E
   Component: KOMBI+WFS 4     H14 0110  
   Revision: 0110        Serial number: 00000000000000
   Coding: 0020051
   Shop #: WSC 23436 444 54374
   VCID: 2757E54595F6351

No fault code found.

Edited by CVT

Нямам VAG-COM, защото съм с Mac и не мога да инсталирам програмата, за да го използвам. Ще погледна за справка в някой сервиз, където имат устройството. Сега говорих с мой приятел, който има 2007 4f на части и ще се консултирам с него, за това табло, каква му е стойност при него и да ми го инсталират, за да видим дали ще сработи. :)

Няма какво да гледаш хващай едно да е в километри а не в мили и да е дизел а не бензин и да е до 280 а не до 240 километра и го слагай. 

Не е лошо да се провери. Аз се учудих колко различни има.

На моя комшия, който си продаде Аудито и което беше 2008 А6 3.0 TDI (префейс) го имам в логовете защото съм му правил диагностика.

Неговия беше: 4F0 920 933 J