Jump to content

С3 загрява много бавно


StarDust

Recommended Posts

Здравейте. Колата е S3 2001 година. Страхотна кола,само че имам няколко проблема.

1- Сутрин пали веднага и след една секунда гасне. Някой път като запали без да изгасне държи толкова ниски обороти, че се чуди да изгасне или не и мотора все едно работи на 3 цилиндъра. Пробвах да подам газ,нищо не стана. При следващото запалване няма проблем. На какво се дължи гасненето?

 

Втория проблем е, че загрява ужасно бавно. Като запаля карам поне 7-8 км, за да МРЪДНЕ стрелката. Ако чакам на място и 20 минути не стигат. Това ме дразни супер много,защото като е студен мотора гори повече и другото, което е след време ще се слага газ. А там трябва да загрее на 35-40 градуса да прехвърли, което означава, че трябва да карам почти целия път до работа на бензин... 

Възможно ли е да е термостат? И има ли начин да го проверя с ваг ком?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако е термостат можеш много лесно да го провериш особено сега откакто времето захладня. Трябва само да излезеш някъде да покараш малко извънградско, ако проблема е в термостата и стои постоянно отворен, температурата ще започне да пада веднага при скорост от 100+ км/ч...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имам същия проблем на 1.8т с загряването, почти на 100% съм че е термостат но тия дни ще ходя да ми го сменят и пак ще пиша.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Термостата се проверява лесно на място. При студен мотор палиш и оставяш да работи на място, най горния маркуч, който влиза в радиатора трябва да започне да се стопля а най долния който излиза от радиатора трябва да е студен когато термостата е затворен, ако и долния се затопля, значи върти и втория кръг през радиатора.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...