Jump to content

Проблем с газов инжекцион ланди


Recommended Posts

Здравейте колеги. Колата е с3 фейслифт. Има монтиран газов инжекцион ланди ренцо. Проблема е, че като дам на контакт и светват лампичките на превключвателя. Като запаля и след 2 секунди изгасват, тоест не мога да карам на газ. Това е всеки път.

От какво може да е? Какво да проверя?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Ще използвам темата на колега. 

Реших и аз да газифицирам Б5-цата, че ще отива при баща ми и искам да му е по-евтино.

От миналата седмица съм с Ланди на АДР-а. Започна да пали трудно когато е топла. Ако е студена или ако опитам да запаля веднага след като загася няма проблеми, но ако е престояла час - два трябва доста да задържа стартера за да запали. 

Допълних и газовата до горе след 145 км градско. Брояча отчете 17,2 на същата газстанция, на която напълних до горе веднага след поставянето на системата. Разхода  се пада е около 12 /100 (+ бензина докато е студена разбира се).  Не знам много ли е или малко, но очаквах по-малко. Свещите, кабелите и въздушния филтър са нови. На вагкома уж всичко е в норми. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Зависи в кой град ти е градското и на какви разстояния караш. Обикновено разликата в разхода между бензин и газ е около 1-1.5л . Така, че можеш да сравниш по това колко е горяла на бензин при същите условия. Също така разхода на газ се засича от поне 3 зареждания на газовата бутилка пълно-пълно. Така, че още е рано да засичаш точния разход на газ.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Разхода на следващото зареждане беше доста по-добре, но проблема с паленето си стои. Ако е студена или току що изгасена пали нормално. Но ако са минали 30-40 мин до няколко часа иска доста дълго задържане на стартера. Възможно ли е някакво изпускане на газ да дави колата? 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...