Jump to content

Питане относно дисплей в таблото на A3 8L/A4 B5

Wolf1

Recommended Posts

здравейте колеги,

гледам обяви за А3 8L и някои модели А4 от 1999 до към 2003 (търся си А3/А4 1.8Т в момента) и забелязвам, че масово има един сходен проблем с дисплея в таблото: сякаш има изгорели пиксели. Иначе колите изглеждат ОК, примерно ето тази обява:

http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11472832779213183&slink=gkqhbg

В прикачен файл слагам снимка само на таблото.

Търсих информация по този проблем, но не намерих достатъчно (най-вероятно защото не съм съвсем наясно с термините като FIS) :) 

Можем ли тук да обощим проблема:

• това износване лесно ли се ремонтира? 
  • кое точно се сменя и колко струва? 
  • има ли алтернативи на оригинала?
  • доколко е проблем да се ползва така?

Не съм наясно каква информация се визуализира там и дали това да ми е изобщо критерий при търсене на кола, защото иначе повечето коли с този проблем си изглеждат прилично и не знам дали има нужда да се притеснявам точно от този проблем в таблото.

Поздрави!

tablo_problem.png

Здравей. 

При а3 тези дисплеи са много редки и имат бордкомпютър

Черното място е за показване на станции/музика, заради CD-то тъй като колата ,която си посочил е без заводско CD няма как да ти изкара данни на дисплея и затова е черно.

това износване лесно ли се ремонтира?  По-добре да го направи човек ,който разбира.  Ето горе долу за какво става на въпрос

кое точно се сменя и колко струва? Дисплеят който е около 100-200 лева 

има ли алтернативи на оригинала? Китайците са измислили всичко ,но доколкото съм запознат с техните когато светне малко слънце и нищо не се вижда

доколко е проблем да се ползва така? Проблем никакъв. Въпрос на лично предпочитание.Аз лично си карам с такъв 

Проблемът на китайските дисплеи е, че екранът е гланцов, а не матов като на оригиналните. Това лесно се решава. Просто при смяната на дисплея, върху него се поставя и матов протектор за телефон. Така, при пряка светлина, изчезва ефекта на огледалото.

Също така за отбелязване е, че катайските дисплеи светят доста по-силно от оригинала и цвета изглежда повече към червен... (на което всеки занимаващ се с подмяната му, е намерил различно решение на този "проблем").