Jump to content

метанова или газова уредба на Ауди80


Recommended Posts

Здравейте, някой слагал ли е метанова уредба на ауди 80. Моля, дайте съвети за чуденката ми - та чудя се удачно ли е да сложа метанова уредба на ауди 80, б4, 1993 година. Принципно идеята е максимално да намаля разхода на гориво. Сега градско ми стига 15 на 100 бензин и нещо вече хич не ми харесва. На този етап малка кола няма да взема, та за да намаля разхода на тази се чудя межди газова и метанова уредба и понеже на метан е по-ефтинджоз от пропан-бутан се замислям за метанова уредба, Но чуденката ми е предвид, че е 1983 година, т.е. не е младичка дали има варианти при инсталиране на метанова уредба поне няколко годинки да ме издържи, та след избиването на парите да покарам ефтинджоз. Другата ми чуденка и въпрос е къде могат  и въобще предлага ли се като опция да ми инсталират нова метанова уредба, но със стара бутилка - стара бутилка, но да е тествана и с гаранция, че си е тамън у ред. За газова уредба с пробпан-бутан не изключвам варианта, но някак по не ме привлича, защото по принцип не харесвам газови уредби и ако ще правя компромис да е с уредба, поне да е по-изгодно.

Редактирано от VBI
Промяна на година на производство
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

"правописна" грешка е годината , колата е 1993 година, извинявам се за грешката. Двигателя е 2000 кубика. Пълен инжекцион е.

Редактирано от Marg
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Слагай Г.И. Метан няма кой да ти сложи със стари бутилки, освен ако не ти е приятел. И ако слагаш нова метанова у-ба, ще струва колкото колата. А нова газова, ще е около 600 лева.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, АБК 115 е. А стара метанова уредба със стара бутилка,но тествани, че са на ред , някъде в сервиз могат ли да ми монтират

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Къде по принцип се тестват метанови бутилки дали да годни за експлоатация, сертифицират ли се или нещо подобно така да мине през проверка да се тества дали издържа на високо налягане. До сега съм карала само на бензин и идейка си нямам как стои въпроса с бутилките на уредбите

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...