RTM Posted December 16, 2016 Report Share Posted December 16, 2016 Ха сега задачка закачка. Смених си батерийте на едното дистанционно защото не работеше. Премерих ги за да съм сигурен, че са скапани и не е проблема в дистанционното. Намерих из форума как се обучава ключа на ново. Отивам при колата и греда. Няма ключалка! Шофьорската дръжка на вратата като всичко останали. Пробвах да го обуча от багажника, където е единствената ключалка, пробвах като го държах и давах контакт и пак нищо. Помагайте. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ogip Posted December 16, 2016 Report Share Posted December 16, 2016 Добре, че е "едното" дистанционно, че голяма гредица щеше да се образува Остава опцията през VCDS в твоя случай. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RTM Posted December 16, 2016 Author Report Share Posted December 16, 2016 Според мен тая опция без ключалката е някаква "афтърмаркет". АКО си сложа нормална ключалка какъв е шанса ключа да се обучава нормално когато се наложи? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ogip Posted December 16, 2016 Report Share Posted December 16, 2016 По-евтино и целесъобразно ще ти излезе просто да си купиш кабел за диагностика. Link to comment Share on other sites More sharing options...
P_PETKOV Posted December 17, 2016 Report Share Posted December 17, 2016 Само, че не всички комфорт модули поддържат обучаване на ключа с VAG-COM. За справка тук. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RTM Posted December 18, 2016 Author Report Share Posted December 18, 2016 Коя година е била колата с "кофти" комфорт модула? Под мокета в краката на шофьора ли се намира и има ли друг начин да проверя номера на модула? Link to comment Share on other sites More sharing options...
P_PETKOV Posted December 18, 2016 Report Share Posted December 18, 2016 Миии нямам идея до коя година е знам, че е до определен номер шаси принципно и да под мокета в краката на шофьора се намира долу горе за около 5 минути се стига до модула. Да закачаш се с VAG COM и ще видиш кой е номера на твоя, а след като се закачиш ще може да разбереш и дали може да си обучиш ключа п.с. Ако нямаш кабел ми пиши на л.с. този уикенд ще съм в Ловеч. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RTM Posted December 19, 2016 Author Report Share Posted December 19, 2016 Благодаря колега. Така или иначе днес ще я карам пак да ми правят уредите по таблото (май ми се е паднал джагър) и ще им дам ключовете да ги оправят. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jim1 Posted December 24, 2016 Report Share Posted December 24, 2016 Извинявам се че изплозвам темата, но някой със Ваг ком, да се пробваме да обучим ключ/дистанционно на ТТ 2000г. от Пловдив? мерси Link to comment Share on other sites More sharing options...
RTM Posted December 26, 2016 Author Report Share Posted December 26, 2016 (edited) А какво налага да се обучава по алтернативен метод? Edited December 26, 2016 by RTM Link to comment Share on other sites More sharing options...
jim1 Posted December 27, 2016 Report Share Posted December 27, 2016 (edited) сменена ми е вратата на шофьора и ключалката и не мога чрез нея. Става въпрос само за централното, иначе с ключа пали Edited December 27, 2016 by jim1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
GRUEL Posted January 10, 2017 Report Share Posted January 10, 2017 Вчера и на мен ми се наложи да обучавам ключа, верно е на б6, ама си се обучи и без цялата галимация с ключалките - просто дадах на контакт, натиснах по един път и трите бутона, върнах контакта, пак ги натиснах сичките бутони и като изкарах ключа си се беше обучил... Link to comment Share on other sites More sharing options...
RTM Posted January 12, 2017 Author Report Share Posted January 12, 2017 (edited) До колкото четох при A4-ките се обучава точно както казваш. Но при А6 не става така. Edited January 12, 2017 by RTM Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts