Jump to content

Проблем - висок разход на бензин и на газ, придърпва- 1.8 AGN


Xpl0d

Recommended Posts

Проблема е следния :

 От миналата година колата изведнъж започна да "забива" и да не набира когато искам да ускоря. Оборотомера забива , колата не ускорява, започва да тресе и после се "отпушва" и започва да ускорява както трябва. Мислех , че е от кофти газ. След смяна на бензиностанцията проблема остана, дори се задълбочи. Започна изобщо да не ускорява. Мислех ,че проблема от самия газов инжекцион. След диагностика се оказа, че лабда сондата била " ленива" и я смених. Смених и свещи + гарнитура на капака (беше избило масло при свещите). Сондата , която сложиха беше БОШ уж за тоя мотор. Месец нещата бяха долу-горе добре. След това същите симптоми. Отново ми смениха сондата - тоя път Делфи. След 2 седмици отново същите проблеми. Изчистен е дросела и дебитомера. Сменени са филтрите : въздушен , горивен и филтрите на газовото. Колата продължава да придърпва при ускорение и разхода скочи на 13/100 извънградско. На диагностика излиза , че ламбда сондата блокира винаги на богата смес. Година и половина я карах на газ и на бензин без проблем. Вече се чудя къде да търся проблема , че много "майстори" - мнения всякакви. Изчетох разни теми по различни форуми , но не намирам решение. Чудя се дали някой от вас е бил с подобен проблем и как е оправил нещата. Колата е  ауди а3 1.8 AGN автоматик.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Катализатора е премахнат от предния собственик. Проблема го има и на бензин и на газ. На бензин не се усещя особено но разхода и на двете горива е голяма.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, не искам да прозвучи тъпо, но сигурен ли си, че не са свещите?

Преди време на форд фокус СТ смениха свещите с уж по-хубави и този проблем се появи... След като сложиха различни свещи се оправи

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, този мотор 1.8 Т не търпи ламбда сонда, която е универсална, трябва си оригинална, не ме питай откъде знам. Но за да си сигурен в твоя случай дали е от нея, вземи а проба  такава, която работи аекватно . Успех

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

След смяна напукани маркучи около инжекторите на газото придърпването изчезна. Сега смених отново ламбда сондата и ще почна да засичам разхода отново. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...