Jump to content

Почистване на силно замърсена кожена тапицерия.


sweetlioo

Recommended Posts

Колеги дайте съвет за препарат, с който мога да почистя ефективно и качествено силно замърсена, и захабена естествена кожена тапицерия. Може и рецепта за някакъв бъркоч, стига да е ефективен. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вода и по качествен сапун за чуствителна кожа и всичко пада.При изтъркване на кожата след това минаваш и с боя за обувки, като изчакваш после да изсъхне ,че цапа иначе. Но само ако няма силно протрито, това вече си е за тапицер.Забърсваш с сух памучен парцал и това е. После хубаво намазваш с бебешко олио и го оставяш за 12 тина часа да попие.. Един моторджия ме светна на тая система, така си обработвали седалките.На предишното ми Ауди салона само так съм го поддържал и нямах ядове. Това е с подръчни материали. Другото отиваш в автомивка и ти правят салона слънце за един ден.

Редактирано от drido
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това предполагам действа на черна кожа, а моя салон е светъл, даже не знам какъв цвят е точно - сив или бежов :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

http://www.cardetailing.bg/product/131/carpro-inside-500ml.html

Вземи си готово решение.

Имам такова и профилактично си минавам салона с него. Има и още един http://www.cardetailing.bg/product/12/optimum-leather-protectant.html който е за ежемесечна защита на салона.

 

Потвърждавам че работят и двете. Стоят ми в багажника. Другата седмица може да се срещнем за да ти минем един детайл да видиш дали ще ти върши работа

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И моят салон е такъв цвят и е силно замърсен и има няколко некачествени пребоядисани детайла , незнам с какво мога да почистя старата боя и другите замъсени детайли за да го боядисам като хората.. 

14883569194551694430682.jpg

Боя за обувки НЕ СТАВА !!! Има боя за кожени якета за около 5 лв. ,  която след 5 мин не цапа ,но за нашият цвят няма :nixweiss:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Боядисва се с боя за кожа, която се нанася чрез пистолет. След това (по-важната стъпка) се лакира със специален лак, за да не падне боята. Ако има цепнатини, дупки ... Се ползва и филър (кит) за кожа. Тези бои за обувки и якета ги забравете. Както и всякакви нивеи, кремове за ръци, напукани пети и т.н

Има си достатъчно добри препарати направени за тази цел.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 27.02.2017 г. at 23:40, drido написа:

Другото отиваш в автомивка и ти правят салона слънце за един ден.

А само да допълня, каквото и да ползваш сам първо тест на някое скрито място от кожата, че от експерименти да не ровиш в OLX после.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Със сапун , топла вода ии една четчича с малко по-твърд косъм , стават чудеса , само после трябваа нещо за овлажняване , че много  суха става кожата

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ползвах си моя на нивеа , не мисля че има значение , по-важно е после кожата да се намаже с някакъв хидратиращ крем .виж парцала от бял какъв стана :hilezh::hilezh::hilezh:

1488658158467-1539815601.jpg

Редактирано от VBI
Цитиране на предходно мнение!
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...