Jump to content

Проблем при въртене на волана


xaxaxaxaxaxa

Recommended Posts

Привет колеги,

 

а4ката ми има странен проблем при завъртането на волана. Проблема е следния...при самото въртене на място пълен десен или ляв се чува пукане и в някаква степен се усеща на волана. След което при потегляне(с обратен завой) се чува чукане, което при самото потегляне, увеличаване на скороста и изправяна на волана изчезва. При движение и нормални завои няма проблеми. Като закономерност забелязах, че ако е студена колата няма нищо. При загрята кола проблема е на лице. При по-малко от година е сменено цялото окачване опред с Лемфьордер. Амортисиорите са нови Sacsh, както и опорните лагери са нови отново Лемфьордер. Нямам скъсани маншони на полуоските. Единствено никога не съм проверявал и сменял вътрешните накрайници. Маслото на хидравликата е сменено преди 2 год с оригинално и нивото не е мръднало. Няма видими течево от маркучите. Шум от помпата няма нито на празен ход, нито при натискане на газта и въртене на волана (освен леко съскане при крайно положение на волана). Предницата е регулирана..не мърда на пътя, още карам със зимните 195/65 15ки, ако има значение това.

 

Четох подобни теми, но моля за мнението ви защото не намирам еднозначен отговор. В началото на април отива на сервиз и бих искал да имам предварително някаква насока. Единствено остава рейка..но нямам луфт на волана.

 

Поздрави:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като влезеш в дупка изтраква ли?

При мен също взе да пука при пълен ляв и десен волан и освен това изтраква в дупките....та май ще правя рейка.

Иначе и аз нямам загуба на хидравлична течност и луфтове във волана...но не се връща сам(леко му помагам).

Окачването с външните накрайници ми е на 20000км., амортесьори и вътрешни накрайници не съм пипал до сега.

Сменял съм външните карета преди 2г.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дали проблема може да е в кормилния прът и карето ? След каране и доста проба разбрах, че го прави само когато волана се върти на дясно. Дори от пълен ляв към десен не пука докато не се изправи волана и започне да завива гумите в дясна посока. Странно при студена кола не го прави, а чак като се покара известно време. Колкото по-дълго е карана толкова по-силно е пукането.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Оказа се кормилния прът. Обясниха ми го, че със затоплянето на времето и с годининките..някакви гуми по него се износвали и затова пука и скърца. Но понеже няма луфт и освен дразнещия звук  при въртене на място и само на дясно да съм си карал така. Цената за нов била огромна.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 years later...

И аз имах подобен проблем на ауди q5. На място при въртене на волана наляво и надясно се чуваше пукане, оказа се че полуоските не бяха затегнати. След затягане проблема изчезна, пиша тази информация ако някой колега има същия проблем и търси в интернет информация, да си провери полуоските дали са затегнати.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...