Jump to content

xaxaxaxaxaxa

Members
  • Мнения

    382
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от xaxaxaxaxaxa

  1. Продават се 4 броя летни гуми. Hifly HF805 255/35 R19, DOT 0120. Като нови, карани са 1000км. Нямат лепенки или други забележки. Цена: 320лв. Моли при интерес на ЛС.
  2. Здравейте, искам да повдигна темата. Харесал съм една а4ка б9 внесена от Канада. До колкото разбирам, ще има проблем с техно теста и КАТ с тези червени мигачи и стоп. Единствено смяна с европейски ли става работата? И ако да, много ми е чудно как тогава се регистрират типични американски марки, които нямат аналог за Европа. Може ли малко яснота как се случват реално нещатата с техно тест и регистрацият в КАТ от колега минал по този път. Благодаря
  3. Проблема беше с тампоните на мотора. След смяна с ОРИГИНАЛНИ вече няколко години няма грижи.
  4. Погледнахте ли тампоните на мотора и ск. кутия?
  5. Колега, препоръчай ми къде да я закарам и ще го направя. Колата седя 3 седмици в Дброс, но там и ключа не успяха да подкарат.
  6. След смяна на модула в шофьорската врата и прекодирание вече колата може да отключва и заключва всички врати механично с ключа, но от дистанционното не става. Майстора го съмнява задна лява брава и се надява ако се смени да оправи и дистанционното, но вече нe знам. 2 месеца съм заради това нещо без кола. Предположения от Ваша страна?
  7. Здравейте, спешно търся модул за шофьорска врата, както и брава за задна лява врата. За Ауди А4 Б6 2002. тел за връзка: 0887 27 82 74, Борис
  8. Възможно ли е афтърмаркет алармата да прави проблем? Все едно да блокира сигнала ? Преди 5 години ми я монтираха заради каското ...От думи на майсторите била вързана м/д модула и вратата и не са я пипали...за съжаление не и знам модела ако има изобщо значение. Работи по can... и до преди проблема си работеше на пушка с двойното заключване и тн.
  9. При мен най-странното е че дори механически не заключва, а всичко уж е наред и би трябвало поне ръчно с ключ да може шофьорската да се закл/откл. Уви и това не става...
  10. При мен пробваха с поне 4 комфорт модула. Не става....проблем в инсталацията или имам афтърмаркет аларма, която също може да прави мизерия. Продължавам с търсене на решението.
  11. Еми все пак е форум...различен опит от компетентни колеги...в тази ситуация всяко мнение ще ми е от полза. Няма как да оставя нещата така.
  12. Ще питам. Колата е в един от добре познатите ни сервизи /за София/ и предполагам, че са опитали каквото могат.
  13. Еми казаха, че са разглобили шофьорската врата и са оправяли ключалката понеже се въртеше свободно ключа без да щрака по някакъв начин и са проверили кабелите...вече дали цялата инсталация е проверена не знам.
  14. Привет колеги, в голям филм съм с а4ката. Преди 3 седмици ме изненада сутрин преди работа. Цъкам дистанционното и не се отключи нито алартама спря. Пробвах да завъртя ключалката, но греда. Оставих я така няколко дни поради невъзможност да се занимавам. Предположих, че е батерията на ключа, смених я но не се оправи. Единственото багажника се отключва и заключва ръчно с ключа. Влязох през него, но нито работеха ключалките, нито копчето за вратите. В крайна сметка запали без проблеми, нито грешки и лампи светещи...алармата почна да свири...но спря след 1-2 мин...и предните 2 врати се отключиха. Копчето за вратите и то почна да отключва и заключва само предните. Задните 2 врати останаха все пак заключени. Закарях я без проблем до сервиз. Сега да вметна, че имаше вода след последните дъждове. Стелките бяха подгизнали и се сетих че може би комфорт модула да е заминал. Хората казаха, че много вода са източили..оправили са запушените канали....компютъра са подсушили...други комфорт модули пробвали...ключалка на шофьорската врата пробвали с друга ...прекодирания и тн...не влизам в детайли така и така не разбирам, но проблема остана. В крайна сметка не могат да обучат ключа и да мога да заключвам и отключвам с него. Нито с дистанционно, нито ръчно през ключалката. Само от вътре от копчето мога да заключа и багажника ръчно. Колата пали и се кара , без други проблеми. Грешки няма на компа. Ключа пуска сигнал просто колата не реагира по никакъв начин. Днес ще я взимам, защото момчета просто вече и на тях им свършват възможностите. Някакви предположения от Вас какво да я правя? Става дума за а4 б6 2002 1.9 дизел.
  15. Ще следя темата с интерес, понеже имам същият проблем. При мен стойностите на дюзите са 0.25/0.25/0.85/0.25. Тампоните са сменени преди година с оригинални. Налягането на турбо, егр и др стойности са в нормата. Колата стоя 4 дни на сервиз и нищо не откриха.... На празен ход като се разтресе мотора разклаща цялото купе понякога. При ускорение понякога прекъсва за секунда. Ако се кара продължително и загрее проблема изчезва...но не мисля че е свързан със загряване и подобни понеже при мен дори след магистрално каране и загася за 2 минути, след което запаля пак и започва да тресе на празен ход. Няма повишен разход или загуба на мощтност. Има лек страничен механичен шум в момента на разтрисане. От сервиза го определиха като ли от повдигачи. Да вметна, че ако леко подавам газ на празен ход да държи 1000 и малко обороти тресенето спира. Иначе самото тресене не е постоянно, а г/д през 20-30 секунди разтриса мотора с различа сила като е на празен ход. Съотвено като загрее пак го прави, но доста по-леко. Но сега в по-ниските температури сутрин макар и рядко, но така се разтриса и играят оборотите, че ако не подам газ двигателя изгасва. Съмнение има евентуално по вакууми и подобни, но мой човек който кара само дизели седна и каза, че проблема е в дюза/и , която не разпръсква правилно. Трудно да се каже, пожене когато мериха дюзите проблема не бе на лице и всички стойности бяха в норми.
  16. Добро утро , сега като тръгвах за работа....светна...угасна и до едно време не се появи и не след дълго каране пак започна да се показва сервизния интервал..подозирам проблем в бутона. Все едно постоянно е натиснат. Какво мислите дали е там проблема?
  17. Здравейте колеги, както си паля на тръгване от работа и гледам изписва сервизен интервал 5900км/117 дни ....ОК но знам че предупреждава на по-малко км или дни, но след малко гледам не изчезва, а през някакви секунди изгасва...показва за кратко температура и оставащи км и пак сервизен интервал и така нон стоп. Гасих..палих все така. Занулих интервала пред нас...паля и пак така...занулен си се показва и не спира. От какво може изведнаж така да стане? и евентуално към какво да се насоча като проблем? Колата е а4 б6 , 1.9тди авф с обикновен борд комп. Поздрави
  18. Колко струва ориентировъчно?
  19. Оказа се кормилния прът. Обясниха ми го, че със затоплянето на времето и с годининките..някакви гуми по него се износвали и затова пука и скърца. Но понеже няма луфт и освен дразнещия звук при въртене на място и само на дясно да съм си карал така. Цената за нов била огромна.
  20. Дали проблема може да е в кормилния прът и карето ? След каране и доста проба разбрах, че го прави само когато волана се върти на дясно. Дори от пълен ляв към десен не пука докато не се изправи волана и започне да завива гумите в дясна посока. Странно при студена кола не го прави, а чак като се покара известно време. Колкото по-дълго е карана толкова по-силно е пукането.
  21. Ами не изтраква по дупки..волана се върти гладко и се връща нормално.
  22. Привет колеги, а4ката ми има странен проблем при завъртането на волана. Проблема е следния...при самото въртене на място пълен десен или ляв се чува пукане и в някаква степен се усеща на волана. След което при потегляне(с обратен завой) се чува чукане, което при самото потегляне, увеличаване на скороста и изправяна на волана изчезва. При движение и нормални завои няма проблеми. Като закономерност забелязах, че ако е студена колата няма нищо. При загрята кола проблема е на лице. При по-малко от година е сменено цялото окачване опред с Лемфьордер. Амортисиорите са нови Sacsh, както и опорните лагери са нови отново Лемфьордер. Нямам скъсани маншони на полуоските. Единствено никога не съм проверявал и сменял вътрешните накрайници. Маслото на хидравликата е сменено преди 2 год с оригинално и нивото не е мръднало. Няма видими течево от маркучите. Шум от помпата няма нито на празен ход, нито при натискане на газта и въртене на волана (освен леко съскане при крайно положение на волана). Предницата е регулирана..не мърда на пътя, още карам със зимните 195/65 15ки, ако има значение това. Четох подобни теми, но моля за мнението ви защото не намирам еднозначен отговор. В началото на април отива на сервиз и бих искал да имам предварително някаква насока. Единствено остава рейка..но нямам луфт на волана. Поздрави:)
  23. Аз бих искал да знам дали е вярно, че дори след като угасне лампата подгрева продължава да работи? Някъде го бях прочел, че дори след като угасне било добре да се изчакат още няколко секунди преди да се върти стартера.
  24. Имах същият проблем преди време. Провери дали ти светят стоповете. Може да се окаже стоп машинката на педала на спирачката. Другото е някой от абс сензорите да прекъсва.
×
×
  • Create New...