Jump to content

Диференциал 3.2FSI Quattro 255к.с. 2005 Ръчни/Седан


Martin123

Recommended Posts

Здравейте колеги, 

Някой, може ли да ми каже модела на диференциала и предавателното число. Счупих го поне това казаха на пръв оглед в един сервиз. Вие, бучи и дере при натискане на газта и спира при отпускане на педала.Също има и вибраций на купето на потегляне. Сега го търся, но лепенката под резервната гума е скъсана е трудно да се установи точният модел. Номера на двигателя е AUK 013291. Нужен ми е и съвет къде да ремонтирам автомобила.Препоръчайте сервиз около София или в София. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Рязък старт от спряло положение с пълен багажник общо взето. Може би му дойде момента за съжаление. Трябва ми спешно диф. Ако някой има да пише. Номера на дифа е FUB 300904.Номер на двигател AUK 013291

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз имах подобни драми, и при мен се оказа скъсан болт за закрепване на диференциала. Звучеше и се усещаше като да е дал фира, ама му нямаше нищо. Отделно при дизела задния диференциал и при ръчка и при автоматик е един и същ. Би трябвало и при бензина да е така.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това звучи интересно със скъсания болт, ще го кажа на майстора ми да го погледнем. За съжаление при мен май няма да се размине. Гледаха го няколко майстора до сега и всеки е сигурен, че е тотал. Звучи ужасяващо зле и дере при подаване на газ сякаш режеш с флекс...Отделно и притриса цялото купе при припотегляне на първа скорост. Иначе не е текъл и е обслужен с масло преди 17000км заедно с раздатката и скоростната кутия, но явно си му дойде момента. Най трудното е да го намерим в момента втора употреба, защото е рядък мотор за Бг и ги няма много.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Те лагерите ако са разбити са повече пари от втора употреба диф. А и гаранцията, че ще го направят добре я няма. Отделно времето ме притиска толкова мн че нямам време за това. Тя се счупи в Сърбия на път за Англия в събота сутрин, а аз трябваше да съм на работа днес. Трябва началото на др седмица да съм там тоест трябва ми спешно диф да се качи на колата и да пътувам кра на седмицата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Стружки има ли в маслото на диф-а? По принцип при обикновено 4х4 със съборен диф няма да потеглиш никога, куатро-то би трябвало да остави някакво усилие отпред, но ако сложиш два клина пред гумите и ще седиш на място.При полуоска пак си мисля, че резултата би бил същия.

http://diva.cars.bg/c1570905 - за части....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...