Jump to content

Laptopz

Members
  • Мнения

    41
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Laptopz

  1. Laptopz

    ISOFIX планка за 4F Avant

    Аз съм го сложил вляво, с оглед на това, че шофьора обикновено пази първо себе си. На 4ф е хубаво от време на време да се смъква и да се понамазва кожата защото планките на столчето оказват натиск на долната седалка.
  2. Laptopz

    DPF не регенерира

    Дпф-а е механично здрав и може би ще подлежи на почистване. Остава Стефан да налее стоков софт и барем изкара още 100к км.
  3. Laptopz

    DPF не регенерира

    Да. И имам доста километри навъртяни така. Ще го смъквам по късно да видя дали е останало нещо от него.
  4. Laptopz

    DPF не регенерира

    Сега гледам още тогава си ми казал, че дпф-а е угасен ама кой да слуша...😬😬😬 Чак се чудя как е вървяла толкова време преди да умре
  5. Laptopz

    DPF не регенерира

    @kpematop масло на кутията сменяхме, фис-а и кутията дигнахме и ръчкахме (ти) а3-ката на малкия до тех-ко за ремък че моя беше на три писти.
  6. Laptopz

    DPF не регенерира

    @kpematop като бях при тебе що не каза че е налят софт от кола без дпф да ме спасиш още тогава?
  7. Laptopz

    DPF не регенерира

    @mshbul на 103.1 нямам спомен,че вече не съм при колата, ама за последната преди 5100 и ash measured и ash calculated съм сигурен, че не се променят.Иначе грешки като цяло няма освен за сензора за налягането в климатика който от време на време решава, че има някакви разлики.
  8. Laptopz

    DPF не регенерира

    Дпф-а физически си е на мястото, а стойностите на 104-ти съм сигурен, че не са се променили последната година-две. А и ми се струва, че на 104.1 е нереално да имаш нула освен ако няма нулиране/адаптация за нов дпф в рамките на 1000-2000км. При опитите да я пусна принудително условията са спазени въпреки, че за CDY* мотори рос-тех нямат точни упътвания и те я карат на налучкване. Базирайки се на техния съпорт процедурите са: Регенерация на място: Engine Control Module->Security Access->27971->Basic Settings->226 - при мен почва да мига подгрева, но нито вдига обороти нито някаква друга индикация, че нещо се случва и след 10 секунди угасва. Регенерация в движение която се включва при работещ мотор и условията спазени: Engine Control Module->Security Access->12233->Long adp->13 ch->нулата сменям към едно и казва че няма връзка с модула.
  9. Laptopz

    DPF не регенерира

    102.3 - около 14 при топла кола на празен ход 102.4 - -6 Грешки за дпф или някаква индикация за регенерация не съм виждал откакто колата е в мен. Жената ми я върна преди седмица в авариен с грешка P0299 - Boost Pressure Regulation: Control Range Not Reached. Оттам логично предположих, че или актуатура е заминал или клапата на егр охладителя ще я търся в геометрията на турбината. След разглабяне едно по едно - ЕГР читав без почти никакъв нагар, охладителя клапата е там и няма луфт, турбината на стенд с читава геометрия и работещ актуатор. Не остава нищо друго освен дпф-а, още повече че отзад на тръбите като сложиш ръка духа едва едва. Кофтито е, че въобще не мога да пусна регенерация принудително, а и тия стойности на 104-ти които не се променят за година две ме навяват на мисълта, че някой преди мен е правил нещо което не се прави точно и така 😂
  10. Laptopz

    DPF не регенерира

    Здравейте колеги, Има ли някаква причина стойностите на 104-ти канал да не се променят, освен софтуерно премахнат дпф? Моя е видимо задръстен и към момента това което виждам на 104-ти е : 104.1 - 0 104.2 - 15.1 104.3 - 15.1 104.4 - 5100 Тази нула на 104.1 ме стряска а и гледам мой стар пост от 2018 със същите данни. Датчика за диференциално при работна температура на празен ход е 10-15mbar/-6 mbar. При опит за принудителна регенерация плюе грешка, че не може да се свърже с модула.
  11. Първо ако си намериш втора употреба внимавай - ляв, десен волан са различни. Ако намериш точния преди да го сложиш го надуй с компресор да излезе копчето, задръж го и тогава слагай (ако ръгаш да го извадиш ще го развалиш).
  12. Laptopz

    DPF

    Явно след 2009 ги криптират, и съответно фаиловете са налице. Остава да видя как да редиректнем където трябва.
  13. Laptopz

    DPF

    059-907-401-ASB.clb
  14. 17.8.0 версия да ти пратя и би трябвало да тръгне защото той файла си е там....

    44МБ е 17.8.0 гмаил дай някакъв

  15. Laptopz

    DPF

    сложи го в росс-тех/всдс/лейбълс и трябва да го прочете. Идеята е, че има 3.0 мотори с определени коне и ги обединяват към първия от генерацията защото то реално няма разлика (А**, Б** , Ц**) C*** няма нищо защото явно няма такъв мотор там в САЩ.
  16. Laptopz

    DPF

    БКС, БМГ, БМК са редиректнати през АСБ - ; 059-907-401-ASB.LBL (3.0l CR-TDI @ 211-232 HP - ASB/BKS/BMK/BNG) файла е 4Е-01.LBL 4F-01.LBL - трябва да праща към C** моторите, но просто го няма защото в уса явно ги няма и трябва сами да си ги направим. Затова питам кой е най близкия мотор до CDY* поне да има отправна точка. 4E-01.lbl
  17. Laptopz

    DPF

    17.8.0 ми е версията...явно в САЩ ги нямат тези мотори... незнам кой е най близкия мотор да се бутне по неговия файл и да направя редирект към cdy, cas. bks, bmk са редиректнати към asb ако не се лъжа.
  18. Laptopz

    DPF

    При мен показва 5100км. Почвам да се замислям доколко са верни тези стоиности понеже ми липсва лейбъл файла, но то реално числата са си числа - файла казва кое число какво означава, или бъркам? Малко извън темата - 4F-01.LBL имате ли във папка vcds/labels. Конкретния файл трябва да редиректва нанякаде за моя мотор, но странно защо липсва при мен. @mshbul CASA откъде го редиректва да пробвам да драсна темплейт някакъв?
  19. Laptopz

    DPF

    Кога намирате време да следите чак такива детайли...Аз нямам наблюдения с пушеци и карам смесено....Като мръдна на 50-60 км, в едната посока карам М4,М5 обратно на Д примерно и не съм забелязал симптоми на каквото и да е...Тука говорите за всдс стойности и така нататък, а то стигнем ли дотам трябва да се сменя таратайката....
  20. Laptopz

    DPF

    Цикъла е на 5к километра ако не се лъжа. По принцип не смятам че е добре да се премахват фабрични елементи от автомобила, но като се прави механично е логично и софтуерно да се обучи, затова трябва да каже ОП що е то "премахване дпф"
  21. Laptopz

    DPF

    По скоро е 13-14/100 което е една идея повече от нормално. Като казваш "махнах дпф" какво имаш предвид?
  22. Лошо гориво...Смени филтъра, налей хубава нафта и карай. Кутията я лимитира при 5-ти сигнал за ниско налягане така, че да не те притеснява.
  23. Component: AG6 09L 3,0 TDI RdW 0070 И маслото ти не е бутвано...
  24. Laptopz

    Температура

    Колегата не дава информация за кой двигател става въпрос, но два термостата в комбинация с V50 помпа работеща е нормално според мен да мръдне малко стрелката по нанадолнище - големия кръг започва да затваря, но V50 върти през малкия и при липса на детонация топлото отива в купето което не е никак малко. Сменял си я помпата три пъти - тествай без топло да караш - ако нямаш работна температура сменяй горния термостат.
  25. Laptopz

    Какви Дюзи a6 4F 3.0 TDI

    Колянов вал "надрал" няма. "Задират" лагерите, основни или биелни, когато има износване между триещите елементи и не може да се поддържа определено налягане на масло в тях, или при липсата на такова. Второто ти мнение не звучи правдоподобно, но ако се насочиш към ремонт на двигателя е по добре или да търсиш друг или да правиш този нацяло.
×
×
  • Create New...