Jump to content

Проблем с окачване


Hipov

Recommended Posts

Здравейте. Преди няколко дена купих ауди а8 2009 с видим проблем в окачването колата стоеше много вдигната и не можеше да се мърда надолу. След като посетих един майстор той ми каза да сменя разпределителя и колата ще се оправи. Проверих номера на разпределителя който ми излиза по шаси и го поръчах. Направи ми впечатление че разпределителя който са сложили е със друг номер и не е оригинален. След смяна на разпределителя колата си падна долу всичко се нареди докато не потеглих, след потегляне колата започна да си прави каквото иска докато е много паднала отдясно и е вдигната отляво и след малко става обратното. Някой има ли идея от какво може да бъде това. Трябва ли да се адаптира сега с новия разпределител или да се направи някакво калиброване?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

пробвай само с АДАПТИРАНЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО, ако ти светят лампите вътре зелена и жълта значи е блокирала и няма настройки. прочети я някъде на ВАГКОМ може и някой от датчиците за нивото да е прецакан и да се е ошашавила 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От Карлово съм.

Ами аз я чета с моето Делфи и единствената грешка която ми дава е че окачването не е адаптирано, но немога да я адаптирам, да лампите вътре ми светят жълтата постоянно а зелената от време на време. Другото интересно е че стои много вдървена дори преди когато беше със стария разпределител и беше вдигната на макс возеше по добре.

Търся майстор в момента който го е правил това нещо но...

Препоръчайте някой в Пловдив или областа....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

еее, бате... недей така, тия лампи не трябва да светкат , жълтата особено

земи влез в car - setup - и виж да не е сложена на jack mode първо!

ако не е, намери някой да пусне една адаптация с ваг ком

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма да го пусне в jack mode, ако не е адаптиранa и бяга от допустимите стойности. Според мен проблема ти е изцяло от това. Ако имаше ваг-ком за 10 минути си го направил това упражнение

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Търси някой да ти направи адаптация. Ако не е наясно, какво трябва да се случи му покажи клипчето. Всеки средно интелигентен човек ще се справи. Сам си играх веднъж и когато обърках едната страна без да искам, колата се омеша и станаха същите неща като при теб. Взимаш една рулетка, лаптоп и това е.

Важно нещо: докато се прави това, не трябва да има човек в колата и всички врати трябва да са затворени!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Проблема се оказа в клапан на амортиьора просто е заседнал в най горно ниво и от там идва целия проблем само го пробих с една бургия да минава въздух и всичко си дойде на място. Сега обаче забелязвам че този амортьор всяка сутрин е паднал а мисля че не е редно да пада или може би връща въздуха до компресора и от там да изуска?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...