Jump to content

Подмяна високоговорители. Афтърмаркет?


Vladimir_Papazov

Recommended Posts

Здравейте. 
Става въпрос за a6 4f с DSP музика. 
Аудито започна да остарява а с него и говорителите. Един вече подмених но след него още два  умряха-започнаха  да пращят, без видимо скъсване. Въпроса ми е, как да процедирам. Говорители от морга или нови афтър-маркет заместители. Оригинални от ауди дилър ще са доста скъпи предполагам. 
Има ли колеги с опит с афтър-маркет говорители, доволни от резултата? 
Благодаря!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз бих заложил на втора употреба от моргата,или нови Херц, зависи от цената на втората употреба, на предишните ми коли съм слагал Херц и много съм доволен от качеството на звука.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Далеч по-добри говорители може да си сложи от оригиналните на Ауди, при базовата аудио система. Втора ръка от морга не се знае, колко ще му изкарат изобщо. Но това при положение че си склонен да смениш всичките, че на парче няма да е супер :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

само че е със DSP, не е базовата. На мен ми пръщяха задните говорители. Взех от мегапартс 3бр, само единия държи още. В началото не пръщяха, но изкараха една седмица. Поръчах от Райно за  80 лв нов, но още го чакам да ми го прати. В Порше Варна ги има с 10 лв отгоре. Аз втори път не бих сложил втора ръка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Втора ръка ти вече имаш :) , А нали не мислите ,че  хората са сложили  DSP   всичко е по оптика    и ще сложат най смотаните говорители в колата когато са я правили  ;)  

Редактирано от VBI
Цитиране на предходно мнение!
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нови гънки са общо 20 лв за кола. Сменят се елементарно и говорителите стават буквално нови. 2ра ръка даже да не са скъсани, са вече тръгнали. Разликата е огромна за човек който не е аудиофил.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за  полезните коментари, колеги. 

Целта е, макар че рядко усилвам музиката, когато реша да усиля волумето, да не се притеснявам че ще роди някой от говорителите. 

В останалото време просто искам да се чува качествено. 

В повечето случаи дори карам без музика, за да слушам за интериорни шумове за отстраняване :D

С какво трябва да се съобразя при избора на афтърмаркет говорител? 

Поздрави. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С размера, дълбочината, букси имаш да преправяш. Нали знаеш, че оригиналните си имат специално направени малки туби за оригиналния говорител, за да резонира правилно звука и да пасва перфектно на вратата. Така няма да има дрънчене и неправилно насочване на звука.

Редактирано от Dan4ote
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Dan4ote , ей това ни е лошо на нас , все се правим на по умни .. Аз го писах някъде по горе   , че първо едва ли са сложили скапани говорители на фона на  цялата аудио система и + това всичко е сметнато . Обеми в вратите  , разстояния между говорители , Шумопоглъщане на купето , резонанс в някой честоти ... Няма гаранция , че ще се чува по хубаво като ги смениш ,  новите говорители било те и маркови . Затова ако е един заминал ако трябва си поръчай оригинален такъв  да ти е мир на главата...

P.s  Моята  система  не претоварва говорителите  вие как успявате да ги скапвате ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 weeks later...

Toва е бил най-добрият вариант!

Говорителите са строго съобразени със затворения обем и акустика и се изчисляват по него, или обратното, а не се събират как дойде... Съмнително е повечето афтърмаркет говорители да засвирят по-добре (в смисъла на висока вярност).

 

Друга причина за пращенето е разлепяне/разместване на магнита, или шпулата.

"Гънка" за говорител се нарича трептилка. Има сервизи, където правят ремонт на тези неща, в един от тях ми правиха поръчкови разделителни филтри от висок ред.

Намира се  в ст. град - инж. Неделчев 0887 861 885.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Разделителния филтър Да се изчисли и изработи не , е чак толкова сложно  но не знам колко е приложимо при положение , че  говорителите в колата са с определен честотен диапазон + някакви филтри  . И се съмнявам да има осезаем  ефект  плюс това не се знаят   , поне аз не  ги знам характеристиките на оригиналните говорители :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Говоря какво съм правил в сервиза, в който ремонтират говорители, заради което го препоръчах. Филтрите бяха за домашни тонколони.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...