Jump to content

Подмяна или ремонт на ключалката на шофьорската врата


borisovich

Recommended Posts

Здравейте колеги,

Понеже някой си е направил труда да разпробие патрона на ключалката на шофьорската врата с бормашина ( предполагам в опит да ме лиши от автомобила ) , сега трябва да взема решение, дали да получа пари от застрахователя или ремонт в сервиз. Втория вариант е добър но изисква плащане на оставащите две вноски по каско а аз току що платих втората. Следователно ще поискам пари, но не знам дали няма да си вкарам автогол с ниска застрахователна оценка на щетата и последващ по-скъп ремонт в сервиз по мой избор. Въпроса ми е следния ... какви са стъпките и как точно стават нещата при подмяна на повредена ключалка, без да се налага подмяна на ключ. Ако смяната на ключа е задължителна, каква е процедурата и въобще какво се прави стъпка по стъпка и колко струва цялата процедура? 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Съмнявам се крадци да пробиват с бормашина. Те имат по-бързи и ефективни инструменти.

 

Това ми прилича повече на отмъщение от някой "приятел"

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз се съмнявам, но може би са аматьори ... иначе ако някой иска да отмъщава, за какво му ще му е нужна бормашина, един пирон ще нанесе много повече щети, или едно нарязване на гумите с нож също :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ако се засегнат е само патрона смяната е сравнително елементарна, ако е прецакан и трансферния механизъм до бравата се налага сваляне на рамката и вече не е толкова приятна работата... ако си сръчен можеш да си купиш патрон 2ра ръка,ключар да ти го нареди и да си го смениш сам...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имах същия проблем даже бяха счупили хромираната част на дръжката.

Застрахователите казаха дай протокол от полицията -опит за кражба, полицаите викат дай цялата брава в лабораторията и чакай 15-20 дена .

Вкрайна сметка един ключар взе от моргата патрон пренареди го за моят ключ и проблема се риши за 30 минути и 160лв защото ме видяха че съм на зор.

От каското платиха 65лв само капака на ръжката.
 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

за мен е абсолютно задължително да имаш работещ патрон, защото ако ти падне акумулатора ще обикаляш колата умно и ще се чудиш как да влезеш :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги, благодаря за отговорите! Ще сменя патрона и ще пренаредя новия, че без ключ не става. Ако ми падне акумулатора или батерията на дистанционното вградено в оригиналния ключ, ще стане тегаво :)

Иначе идеята да сменя ключалката и да имам просто още един ключ който така или иначе не използвам е добра, но все пак един ден като реша да продавам колата ( което надявам се да е скоро, но зависи от това дали ще има ли лев за А7) ще трябва да я предам на новия собственик в приличен вид :)

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...