Jump to content

Пронлем с ускорение при 1.9 тди афн


KrisoB4

Recommended Posts

Здравейте колеги , от известно време имам проблем с ускорението , до 140 и повече неще двигатела се натоварва обаче неще да набира над 140 , имах съмнения за съединитела , отделя наи горе но не боксува. Пробвах го и на бордюр колата гасне . Незнам демпфера дали може да е . Турбото съм го чистил и топлия сектор и студения няма спукани турбо пътища , кулера е чистен и той всички вакуми са на мастото си. Всички пътища са закачени и пак не иска. Горивния филтър сменен , въздушен ..  Мотора се товари усеща се но невдига повече от 140 и 3 хиляди оборота на 5 та . Колата не работи в авариен режим . 1998 год е 1.9 110 кс AFN

Link to comment
Share on other sites

Изключих дебитомера от буксата пак същото ... Ще свалям смукателния колектор и ще го чистя . А катализатора може да се е запушил ли или ?

Link to comment
Share on other sites

Преди да си се хвърлил в излишен труд и разход, закачи я на компютъра и виж какви грешки има. Няма как да няма грешки. Ако ли пък не, то на живи данни и в движение, виж как са дюзи, ГНП и турбо, все някъде нещо не е наред и вероятно изпускаш да видиш. За мен пак е нещо в управлението на турбото. Провери. 

Link to comment
Share on other sites

Ще я качна , мен ме съмняваше много съединитела , ама ми се струва че няма как да боксува след 2 хиляди оборота.

Link to comment
Share on other sites

Чистенето на колекторите на 20 годишен дизел не е никак излишен труд,нито пък на ЕГР-а при мен преди 5 години се откри тази гледка.
035141218.jpg?r=0
Отвора за ЕГР-а беше станал фи 8,на колекторите отворите към портовете главата бяха около 10-12,геометрията на турбото не ми се коментира,просто сърце не ми даваше да хвана телефона толкова омазан и да снимам.След почистване на колектора и турбото и изолиране на ЕГР до ден днешен смукателния колектор е съвсем чист.Другото което направих е да почистя клапана за картерна вентилация,понеже единствения заместител,който намерих беше на topran.Толкова се беше удушила колата сама,че не знам как вървеше,а отдавах влошената динамика предимно на тръгналия си дебитомер.Колектора на надлъжния мотор се сваля съвсем елементарно,на моя дори му запазих гарнитурите към главата,понеже бяха в перфектно състояние.Съветвам те да не се ограничаваш с колектора,а да погледнеш и турбото и Н75 клапана ако никога не са ревизирани.

Link to comment
Share on other sites

вижда се на Ваг ком, трябва да дава стойности около 55-60%, но на кой канал беше, са баш не се сещам. 

Втория вариант е, като махаш вакуума от актуатора, ако се движи, 10-11 мм, всичко е ок.

По-скоро проблема ти е или в някой спукан вакуум, или геометрията. Като геометрията или не си я изчистил добре, или не си я сглобил добре. На мен ми се е случвало, да се развие един от крепежните болтове на самите лопатки и да ги блокира, само 50 км, след чистенето.

Link to comment
Share on other sites

Геометрията до колкото знам и съм пробвал няма как да се сглоби грешно,пасва само по един начин,остава да не е изчистена или да не са стегнати болтовете.N75 клапана мисля че беше на 11 канал,дава го в Duty Cycle,то май по тоя двигател няма друго с duty cycle в диагностиката,та няма как да го сбъркаш,в сайта на Ross Tech ако не ме лъже паметта пишеше че всичко от 40 до 60% е ок.Провери да нямаш проблем с ЕГР-а и да ти прави байпас на турбината.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...