Jump to content

Проблем с паленето 1.8Т


Didaka89

Recommended Posts

Колеги, при подаване на контакт се чува нормалното жужене от помпата за около 1-2 секунди. А при въртене на стартер и с изваден маркуч на изхода на помпата не потича нищо.  Въпросът ми е при проблемен датчик на коляновия вал помпата трябва ли да подава бензин напред към мотора?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имах подобен проблем,но с ADR двигател-угасна в движение.Нямаше гориво до рейката.Извадих помпата и подадох директно ток-върти.Обратно в резервоара и разбрах,че не отива напрежение до нея при въртене на стартер.Пуснах директен кабел и вече имаше гориво на рейката,но не палеше.Оказа се датчика на коляновия вал.Предполагам че има нещо общо като информация между датчика и помпата през компютъра на колата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Доколкото знам набива грешка за датчика на коляновия като е заминал. Нямам диагностика под ръка а и колата остана на кофти място :nixweiss: Идеята ми е някой дали е запознат бензиновата помпа дали качва бензин след като датчика работи нормално или бензина си се качва нагоре независимо от него.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не е задължително датчика да записва грешка, може просто да дава грешна информация.

Мисля, че няма връзка на датчика с помпата - при контакт помпата завърта и нагнетява бензин в рейката.

А вече дали и кога дюзите ще отворят зависи от датчика.

Аз съм имал проблем в студено време и няколко дена некарана кола със запушен горивен филтър.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Проблемът се оказа помпата. Ток има до нея, чува се за секунда при подаден контакт(макар и доста по-тихо от преди), при стартер се чува, но не качва нито капка бензин нагоре.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моята помпа изгоря без никакви симптоми преди това прендото лято. Но съветът ми е да караш винаги с поне 1/4. дори 1/3 реервоар гориво, за да няма ядове с помпата ! Понякога просто помпите се уморяват и умират от старост и каране с малко гориво. Аз лично заложих на нова оригинална VDO , около 220лв ми дойде с отстъпката. Подчертавам, че проблем с палене докато не умря нямах

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Никакви ядове с паленето не съм имал и аз, колега. От около година, да речем, помпата се чуваше как жужи и отвън. Но има хора, които карат с жужащи помпи, години нарес без никакви грижи. Божа работа е кога ще изгорят тия помпи. :machkaputt:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...