Jump to content

Странни звуци от климатроника

nestle_2o1o

Recommended Posts

Здравейте колеги. Колата е Ауди А6 Ц5 2.5тди 150 к.с. на един приятел ,а проблемът е следният:

Издава странни звуци под формата на щракане ,когато е запалена. На изгасен двигател и включен климатроник ,нищо не се чува. Щракането се появява почти постоянно ,дори при изключен климатроник. Сменен е панела с друг(който не издава звуци)и проблема си остана. Днес беше разглобен стария климатроник и съмненията ни ,че щрака от малкото вентилаторче ,напълно изчезнаха, понеже гадния звук идваше от платката. Засега имаме едно предположение, което е че нещо трябва да се синхронизира (вентилаторчета или клапани). Моля специалистите и всички потърпевши да дадът адекватно мнение . Клипче-малко по-късно или утре ще кача. Благодаря предварително

Ето го и клипа , за да придобиете представа какъв точно е звука. При разглобен панел на климатроника ,звукът идва от платката и при двата модула. Някой хора предположиха, че трябва клапите да се синхронизират, но не знам как се прави тази процедура. Ако някой знае, моля да сподели(имам програма и кабел 16.8.3), за да пробваме. Благодаря!

Много интересно но това не ми мяза на клапи,но не ти пречи да го направиш,отиваш в климатика basic setings и почваш от група 000 до 004 като даваш do it и done 

Доста лесно , махаш рамката и отвиваш 4-те болта във всеки ъгъл на климатроника, вадиш го и отвиваш няколко болчета , нищо сложно

Edited by nestle_2o1o
Допълване на мнението