Jump to content

А4 Б6 не се отключва/заключва от ключа


xaxaxaxaxaxa

Recommended Posts

Привет колеги,

 

в голям филм съм с а4ката. Преди 3 седмици ме изненада сутрин преди работа. Цъкам дистанционното и не се отключи нито алартама спря. Пробвах да завъртя ключалката, но греда. Оставих я така няколко дни поради невъзможност да се занимавам. Предположих, че е батерията на ключа, смених я но не се оправи. Единственото багажника се отключва и заключва ръчно с ключа. Влязох през него, но нито работеха ключалките, нито копчето за вратите. В крайна сметка запали без проблеми, нито грешки и лампи светещи...алармата почна да свири...но спря след 1-2 мин...и предните 2 врати се отключиха. Копчето за вратите и то почна да отключва и заключва само  предните. Задните 2 врати останаха все пак заключени. Закарях я без проблем до сервиз. 
 

Сега да вметна, че имаше вода след последните дъждове. Стелките бяха подгизнали и се сетих че може би комфорт модула да е заминал. Хората казаха, че много вода са източили..оправили са запушените канали....компютъра са подсушили...други комфорт модули пробвали...ключалка на шофьорската врата пробвали с друга ...прекодирания и тн...не влизам в детайли така и така не разбирам, но проблема остана. В крайна сметка не могат да обучат ключа и да мога да заключвам и отключвам с него. Нито с дистанционно, нито ръчно през ключалката. Само от вътре от копчето мога да заключа и багажника ръчно. Колата пали и се кара , без други проблеми. Грешки няма на компа. Ключа пуска сигнал просто колата не реагира по никакъв начин. Днес ще я взимам, защото момчета просто вече и на тях им свършват възможностите. 

 

Някакви предположения от Вас какво да я правя? Става дума за а4 б6 2002 1.9 дизел. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еми казаха, че са разглобили шофьорската врата и са оправяли ключалката понеже се въртеше свободно ключа без да щрака по някакъв начин и са проверили кабелите...вече дали цялата инсталация е проверена не знам. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Става въпрос за кабелите ,които минават през маншона ,между вратата и купето,там имат детска болест.

Редактирано от flober9106
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еми все пак е форум...различен опит от компетентни колеги...в тази ситуация всяко мнение ще ми е от полза. Няма как да оставя нещата така. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При мен пробваха с поне 4 комфорт модула. Не става....проблем в инсталацията или имам афтърмаркет аларма, която също може да прави мизерия. Продължавам с търсене на решението.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз имах проблем с В7 преди време. Отключваше и заключваше и с дистанционното и с ключа когато си иска. Предполагахме че е от е машинките във вратите и си бях приготвил едни 700 лв ... в крайна сметка се оказа, че като са ми слагали алармата заради каското, нещо не са стегнали както трябва. Е....отне на майстора 5-6 часа да дири къде се губи сигнала /още в началото на диагностика изписа, че към предните врати няма сигнал/ но всичко беше на ред. 

Off Topic

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При мен най-странното е че дори механически не заключва, а всичко уж е наред и би трябвало поне ръчно с ключ да може шофьорската да се закл/откл. Уви и това не става...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Възможно ли е афтърмаркет алармата да прави проблем? Все едно да блокира сигнала ? Преди 5 години ми я монтираха заради каското ...От думи на майсторите била вързана м/д модула и вратата и не са я пипали...за съжаление не и знам модела ако има изобщо значение. Работи по can... и до преди проблема си работеше на пушка с двойното заключване и тн.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

След смяна на модула в шофьорската врата и прекодирание вече колата може да отключва и заключва всички врати механично с ключа, но от дистанционното не става. Майстора го съмнява задна лява брава и се надява ако се смени да оправи и дистанционното, но вече нe знам. 2 месеца съм заради това нещо без кола. Предположения от Ваша страна?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, препоръчай ми къде да я закарам и ще го направя. Колата седя 3 седмици в Дброс, но там и ключа не успяха да подкарат.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...