Jump to content

Audi 80 b3 1991г. Swap?

Kinjala

Recommended Posts

Здравейте! Колата ми е audi 80 b3 1991г. 90 коня карбуратор с пълен ел. Пакет. Искам да попитам колко ще излезе като сума за смяна на двигателя ? И дали ще пасне ? Спрял съм се на 1.8 T , но съм отворен и за предложения. Идеята е да е бърз автомобил от порядъка на 0-100 под 8сек. да няма проблеми да вдига и по - високите скорости. Колата ще се кара всекиден (най вероятно на газ).

Колко ще излезне да се смети двигателя с 1.8Т и да се настрой всичко ? Ориентирал съм се и към друга кола нооо е дизел и не е ауди пък аз толкова си харесвам аудито и ако сумата се доблизава до тази на покупката на другото кола май ще сменям двигател. Също така ако може и да ме ориентирате за цена при регистрация на двигател в КАТ. Благодаря ! 

2-3 к ако си късметлия, аз бих казал 800--1000 двигател, 600-1000 труд по насаждане, обслужване 5-600 лева, после ще се окаже, че моторът е за основен ремонт и там 2-3к, трябват ти по - големи спирачки, по - твърдо окачване и спокойно сумата сам можеш да видиш колко излиза, това за сток мотор 150 коня. За доработки и засилване.

За КАТ ми се види на кантар дали ще те пуснат подари простата причина, че такъв двигател не се монтира в тези 80 ки.

Такова начинание излиза доста по - скъпо и със съмнителен успех спрямо готов вариант, а в днешно време коли 200 коня + колкото искаш на пазара.

За Б3 на предно е абсолютно безмислено начинание това.

Без да искам да засягам някого - това е втората тема в раздела, в която някой иска да направи от старата си кошница реактивен самолет. Да не изпускам нещо в тренда напоследък?
Това, както каза колегата, си е скъпо и мен ако питаш - хоби, не начинание за всеки, а и ако ти липсват знанията по въпроса - пускането на тема във форума няма да ти ги донесе автоматично. Като искате кола 150-200 коня - купете си такава, добавете 20-30 кончета с чипосване, пък цедете от нея каквото може по светофарите, нейсе ще си намерите каквото сте повикали, надявам се по-скоро...