Jump to content

А3 1.6 пали трудно сутрин


Lifehatepwn

Recommended Posts

Здравейте, колеги, отскоро се появи странен проблем, колата пали малко трудно сутрин, при завъртане на ключа уж пали, но се тресе 3-4 секунди сякаш работи на 3 цилиндъра и оборотите играят около 500-700  и после изведнъж се оправя и заработва нормално. Прави го само на първо палене и то не всеки път, горивният филтър е нов на около 2000км. и забелазах, че го прави главно, когато колата е паркирана на неравности ( пред блока не е асфалтирано и спираме със съседите на нещо като полянка), ако я паля за първи път на работа на равно и асфалтирано си пали без проблем.  Освен това от време на време, когато е студена се опитва да гасне и пресвятва лампата за акумулатора, при подаване на газ се оправя и като загреее изчезва изцяло проблема. Предположих, че може да е от некачествено гориво, но вече от 2 различни бензиностанции пак има проблем, колата има АГУ, но си пали на бензин и резервоара винаги е пълен над 1/2.

Редактирано от Lifehatepwn
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абсолютно съшото при мен, само че нямам газ.

Четох, четох, често било от недостатъчно бензин
Или пък от горивна помпа...

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 months later...

Със същия проблем съм. Сменил съм половината кола без резултат. Нямам газ.

Дебитомер, бензинова помпа, свещи, кабели, бобина, ламбда сонда, датчик колянов вал, датчик разпределителен вал, О пръстени на входящия колектор, датчик за температура на входящия въздух, регулатор на налягането на безнина в рейката, инжектори.

Само дросел не съм сменял за проба иначе съм го чистил и обучавал милион пъти.

Това с паленето ми го прави само на студена кола зимата. Лятото - няма грижа.

Въртя веднъж - тресе и я гася да не се мъчи. Чакам 15 секудни, въртя и слушам дали ще заработи бензиновата помпа. Ако заработи пали на първия оборот. Ако не заработи и се помъча да я запаля я давя и става по зле.

След като запали ми държи сравнително ниски обороти за студена кола стояла на -7 през нощта. Не повече от 1000 оборота. Държи си ги стабилно, като загрее падат на 800.

Шантава работа. Писна ми и съм я зарязал, щото явно няма оправия.

Отделно - гори като змей. Автомат е гадината. 14 в града.

Редактирано от Ahileus
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При мен го има същия проблем при студено време намерил съм решение, при 1 вото палене натискате педала на газта докрай , като осетите че пали го пускате.При мен  така пали от раз. Запали ли веднъж вече няма нужда от подаване на газ. Моят градски разход и той е голям зимата 13л.Извън градско пада двойно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще пробвам утре, аз я паля с 2-3 натискания на газта и с леко задавяне пали, не съм пробвал чак до долу. Моя разход е нормален и на газ, и на бензин, след ходене при майстор за проверка на всичко по запалителната система проблеми няма, не е и датчика за охл. течност, майсторът ми каза, че е или от газовото или от някоя дюза.

Редактирано от Lifehatepwn
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И при мен го имаше,ама решение така и не намерих.Последва ми основен ремонт и оттогава го нямам проблема.Но от какво е,не мога да кажа.За горенето,11 лятото и 14 зимата.Все едно карам ламбо.:wall:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да помогна.Имах същите симптоми!Трудно палене зимата след 12 ч.престой,ако запали трудно влизаше в обороти,забиваше при подаване на газ. Изчистих инжекторите на ултразвук и колата се прероди.Пробвайте

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...