Jump to content

Проблем с десен фар; светлини Audi a6 4f


Dynkata

Recommended Posts

Здравейте колеги, имам странен проблем.

Така, паля колата вечерта и си пускам светлините. Левия фар светва без проблем а десния започва да мига /светва и гасне/ така няколко пъти и накрая угасва, и ми дава грешка на фиса следователно. Отначало мислих, че го прави само като е загряла колата но явно не е така. Прави го буквално, когато си иска. Странното, е че като загася и пусна светлините няколко пъти се оправя, но не винаги а само понякога. Също така забелязах, че когато минавам през дупки отново понякога а не винаги, фара премигва. С ваг кома ми дава следната грешка: 00979

20181006_124520_HDR.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

може да са ти нагорели кабелите и да дава някъде на късо или на маса. Ако не искаш да сваляш фара - махаш кутията на филтъра и ще имаш достъп.

Може да се наложи да си вземеш термосвиваем шлаух, за да изолираш отгоре нагорелите/изпечени изолации на кабелите във фара.

Вземи си или прозрачен или няколко цветя близки до оригиналните, че масово са само черни.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще погледна мерси. По-принцип имам доста нагорели кабели и мене също ме съмнява за там.Съмнява ме също и буксата към фара.

Редактирано от VBI
Цитиране на предходно мнение!
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте, снощи забелязах нещо доста странно. Качвам се в колата вечерта/фаровете са на нула/ давам на контакт и случайно виждам, че символа за габарит съвсем леко и семпло премигва. Възможно ли е ключа на фаровете да прави някакъв проблем? 

Не мисля, че е нормално, когато си на контакт да ти премигва този символ за габарита макар и много леко без почти никаква светлина.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имаш искрене поради късо или прекъснат кабел някъде по снопа на късите светлини на левия фар. Дали проблема е в самия ключ или някъде по кабела може само да се гадае, но аз залагам че е по кабела, след като казваш че имаш нагорели кабели. Ако проблема е постоянен най-добре е да я закараш на сервиз където монтират аларми, камери и уредби, след като си скаран с токовете. Ако обаче е от време на време, тогава е много трудно да се открие когато не се проявява, освен ако няма нещо което е визуално фрапиращо.

Ако смяташ че проблема е в самото копче, най-добре е да го смениш.

Редактирано от CVT
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря. Не е постоянен, то това е лошото. А като казвам скарам, имам предвид, че не му разбирам много много но мога да си замеря това онова. Та, мога ли да замеря по някакъв начин/с мултицет примерно/ и ако да, как и какво?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи едва ли проблема идва от ключа, щом дава само сигнал...по пътя на логиката щом фаровете светват, значи ключа работи коректно и причината трябва да се търси другаде? 

Правилно ли разсъждавам?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не е от ключа. Кабелите от годините са станали на пластмаса и прекъсват някъде. Отвори фара, разгледай за прекъсвания, раздай му изолирбанд и го затвори. Защото по някое време ще измяука и ще има нова тема...

Редактирано от N1995
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Разбрах, благодаря. А това пресветване на аимвола за габарити, когато дам на контакт, дали имате идея какво може да е? 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сигурно си сложил някви ледове. Колата пуска сигнал да ги проверява регулярно като си на ауто и мигат защото няма достатъчно съпротивление диодчето.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По колата нямам абсолютно нищо сложено. Всичко си е както е от завода. И не мига на ауто. Отключвам, качвам се / ключа за фаровете е на нула/ давам на контакт и започва съвсем семпло-леко премигване на символа габарит/4-5 пъти/ и спира. Това е цялата работа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...