Jump to content

Няма парно на високи обороти


plmen88

Recommended Posts

Здравейте,

От два дни насам на високи обороти парното започва да духа студено. Около и над 2000 оборота парното изчезва, независимо на коя предавка съм, с каква скорост се движа. Спирам на светофар и след половин минута започва отново да духа топло (както си е духало винаги). Или ако карам колата все в ниските обороти 1600-1800 постоянно има парно. На място като я изфорсирам също започва да духа студено. Антифриз има в казанчето, не виждам да има течове, температурата на водата според датчика на таблото не мърда от 85 градуса. Не съм на ти с двигателите, така че разни маркучи не съм проверявал дали са твърди, меки, ако това изобщо има значение. Идеи? 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако е запушено се държи на обратно, на ниски нямам парно и като качиш обороти парното идва. Вероятно има въздух или е духнала гарнитура.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 16 часа, plmen88 написа:

Ако е въздух как може да се обезвъздуши?....

На изходящият маркуч под предното стъкло би трябвало да имаш кранче, но може и да е гарнитура както каза колегата над мен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сменихме термостата, но проблема остана. Но пък майстора е открил нещо, за което аз не се сетих да пробвам. Карам колата от началото на зимата (студения период) само на 19 градуса. Тия дни, когато се появи проблема също беше на толкова. Сега, той пробва на високи обороти да надуе парното на 24-26 и нагоре градуса. Парно има. Така настроено парното при каквито и обороти да я карам колата (или форсирам на място), парно има. Слагам отново на 19 градуса, форсирам двигателя и парното започва да духа студено, не моментално, но половин минута след като съм поддържал високите обороти тогава.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз имам теория - за 19гр сигурно иска да затваря кранчето, което е с вакуум. Обаче на над 20г сигурно кранчето трудно мърда и на ниски няма достатъчно вакуум да го затвори и на високи обороти успява да го държи затворено.

 

Ако е така ще ти създава проблеми лятото.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 17 часа, plmen88 написа:

.... само на 19 градуса. ....

Е ти с това трябваше да започнеш. Парното се проверява на HI и трябва да ти припарва на ръчичките. Нормално е, като стигне тия 19 градуса клапана да затвори ид а ти духа хладно. Все пак нали това е идеята на климатроника.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен не. Просто на много ниска температура си го сложил. Виж на HI дали ще ти изчезва парното и ако е наред няма какво да го мислиш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...