Jump to content

Смяна каре кардан на куатро


anto1

Recommended Posts

Не, не се предлага отделно и няма номер в нито една сервизна програма. За трудно не знам, първо трябва да се намери идентично каре, като бяла лястовица е, има я, но никой не я е видял. Е, има я, не е съвсем еднаква, но върши работа, ако знаеш какво правиш. Второ, има си тънкости, които не се спазват в 99% от случаите, после става плач и мъка. Трето........., няма трето. Най-добре "нов" кардан комплект.

Това каре, ако е оригиналното и не са му заминали оплътненията (а те не заминават лесно), е един вид вечно. Ако няма луфт и не се движи, все едно е пълно с чакъл, НЕ се ПИПА!

Добра идея е, да се сменят двете CV карета, така и така е паднал кардана. И болтовете с планките.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Висящия лагер го намерих,но като сваля кардана ще видя дали са здрави каретата и ще сменя само висящия лагер, но ако имат луфтове ми се искаше и тях да сменя.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Утре ще пробвам да сменя висящия лагер и евентоално средното кръстато къре ,което може и да не сменя- ако реша, че не е нужно!Някой да е сменял средното каре и да каже някъв номер.Благодаря.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Оказа се че нямам крастато каре ,а е кръгло като другите, но каретата са здрави.Някой знаели как се отделя кардана за да се изкара лагера,защото няма гайка като другите ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не съм го виждал на А4, но на туарега се разглобява карето и оттам се вади лагера. Като се налага да се реже, защото не излиза.

После като сглобихме карето почна да пуска грес. Айде пак, вече с опит. Има една гадна чашка, дето е пресована и за да я извадиш се разкривява и после не уплътнява.

Ако и при теб е така намери си нова чашката освен лагера.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 year later...

Възможно ли е да е карето, ако има вибрация над 130 км в час от към пода не от волана, както и като паркирам назад и навия пълен ляв или десен и се чува и усеща все едно минавам през камъчета ( същото и като излизам от гаража напред и навия ляв или десен). Имам едни такива подозрения ама на Ауди А4 куатро 2015 няма само каре а цял Кардан, не мога да намеря отделно, та не ми се иска да взема цял Кардан и да се наиграя. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...